Η Μόντσα συνεχίζει να τρελαίνει κόσμο! Στην παρθενική της συμμετοχή στη Serie A, η εξαιρετική ομάδα του Ραφαέλε Παλαντίνο πήρε άλλο ένα τρίποντο, περνώντας αυτή τη φορά νικηφόρα από την έδρα της Σασουόλο (1-2).
Κάπως έτσι, η Μόντσα διεύρυνε το αήττητο σερί της στα οκτώ παιχνίδια, ενώ έκανε και… δώρο τη νίκη στον ιδιοκτήτη της, Σίλβιο Μπερλουσκόνι που πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από 45 ημέρες. Με τους νικητές να μένουν στην 8η θέση φτάνοντας τους 52 βαθμούς, ενώ οι ηττημένοι έμειναν στους 44 μετά το πέρας 36 αγωνιστικών.
Tο ματς είχε εξαιρετικό ρυθμό εξ αρχής, απόρροια και του βαθμολογικού ενδιαφέροντος που δεν υπήρχε ανάμεσα στις δύο ομάδες. Με την πίεση της Σασουόλο να καρποφορεί τελικά στο φινάλε του ημιχρόνου όταν και κέρδισε πέναλτι, με τον Μπεράρντι να το μετατρέπει σε γκολ για το 1-0 της ομάδας του (45’+6’). Με τον Ιταλό εξτρέμ να φτάνει τα 10 τέρματα φέτος και να έχει σκοράρει τουλάχιστον 10 γκολ στις 4 τελευταίες σεζόν, κάτι που έχουν πετύχει στο ίδιο διάστημα μόνο οι Ιμόμπιλε και Λαουτάρο Μαρτίνες.
Το προβάδισμα των γηπεδούχων δεν κράτησε αρκετά, αφού η Μόντσα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένη να βρει την γρήγορη ισοφάριση. Εκμεταλλεύτηκε την οπισθοχώρηση των αντιπάλων της και ο Τσουρία βρήκε για 6η φορά φέτος δίχτυα για το 1-1 στο 60ο λεπτό. Λίγα λεπτά μετά δε, ο Ρουάν αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα (68’) και άφησε τη Σασουόλο με ποδοσφαιριστή λιγότερο. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την πίεσή τους και βρήκαν με τον Πεσίνα στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων το γκολ της νίκης, με τους μπόλικους οπαδούς τους να το πανηγυρίζουν έξαλλα στις κερκίδες του «Mapei».