Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ομόνοιας Δημήτρης Γρηγόρη φιλοξενήιηκεστην εκπομπή «Goal n’ Roll» της Cytavision και μίλησε για όλα.

Που αφιερώνετε το Κύπελλο: «Αφιερώνουμε το Κύπελλο στον 12ο παίκτη μας, τον κόσμο και στον πρόεδρο».

Ποιος ήταν ο πιο χαλαρός; «Ήταν ο πρόεδρος. Το πίστευε πολύ και το μετέφερε και στους ποδοσφαιριστές».

Τι είπε στους ποδοσφαιριστές; «Τους είπε ότι τους πιστεύει. Να μπουν στο γήπεδο, ξέρουν τι να κάνετε και πήραν το Κύπελλο».

Τους έδωσε πριμ; «Μπορεί να έδωσε, μπορεί να μην έδωσε, είναι μια χαρά οι παίκτες».

Για τον προγραμματισμό: «Η επαφή είναι καθημερινή. Η χρονιά δεν ήταν η καλύτερη χρονιά, ούτε πέρσι αλλά καταφέραμε να πάρουμε δύο τίτλους. Αν είμαστε καλοί και στο πρωτάθλημα φανταστείτε τι Ομόνοια θα βλέπουμε. Δουλεύουν όλοι για την επόμενη μέρα, αξιολογούνται οι ποδοσφαιριστές, κάποιοι θα μείνουν, κάποιοι θα φύγουν».

Πάρθηκαν αποφάσεις για κάποιους; «Περιμένουμε τις αποφάσεις του προπονητή. Συζητάμε για τον Τεχνικό Διευθυντή, έχουμε μια μικρή λίστα με τρία ονόματα».

Ο Πετσαϊουόλι είναι στη λίστα; «Όχι. Δουλεύει στην Τουρκία».

Μέχρι που βρίσκονται οι επαφές; «Είμαστε κοντά, ο ένας από τους τρεις θα είναι ο νέος Τεχνικός Διευθυντής».

Τέθηκαν χρονοδιαγράμματα; «Αν πάνε όλα καλά μέσα στον Ιούνιο».

Ποια θα είναι τα καθήκοντα του; «Θα είναι υπεύθυνος για το ρόστερ, ποιοι θα μείνουν, ποιοι θα φύγουν και να πηγαίνει με την φιλοσοφία της Ομόνοιας στο χτίσιμο της ομάδας».

Δίκαια πήρε το πρωτάθλημα ο Άρης; «Δίκαια πήρε το πρωτάθλημα και συγχαρητήρια στον Άρη. Είχε σταθερότητα. Αυτό που έκανε την διαφορά είναι ότι έδειξε εμπιστοσύνη στον προπονητή όταν δεν ήταν καλά τα αποτελέσματα, τον κράτησε και επανήλθε».

Για τους επενδυτές: «Κι’ εμείς έχουμε επενδυτή. Αν θέλουμε οι ομάδες μας να προχωράνε στην Ευρώπη χρειαζόμαστε στους επενδυτές. Αν θέλουμε να βγαίνουμε Ευρώπη και να παίζουμε 1-2 ματς και να ερχόμαστε πίσω ΟΚ. Όπως είναι το ποδόσφαιρο χρειαζόμαστε τους επενδυτές».

Θα τύχει της ίδιας στήριξης με τον Σπιλέφσκι και ο Σωφρόνης Αυγουστή; «Δίνουμε ευκαιρίες σε όλους τους προπονητές. Οι λόγοι που μπορεί να φύγει κάποιος δεν είναι μόνο αγωνιστικοί. Ο Σωφρόνης είχε μία δουλειά, την πέτυχε. Έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο. Δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο και τον πιστεύουμε».

Τι άλλαξε ο Σωφρόνης; «Είναι παθιασμένος και το μεταδίδει στους ποδοσφαιριστές. Είναι σημαντικό αυτό και παίρνει το 100% από τον κάθε ποδοσφαιριστή».

Τι θα γίνει με τον Μπέζους; «Έχουμε ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο. Τον είδατε στον τελικό, πήρε την ομάδα πάνω του».

Τον επηρέασαν τα γεγονότα στην πατρίδα του; «Είναι ευαίσθητος άνθρωπος και ασχολείται με την χώρα του. Βοηθάει όσο μπορεί. Τον βλέπουμε αναγεννημένο».

Αν δεν κέρδιζε το Κύπελλο η Ομόνοια θα λέγατε τα ίδια για τον Σωφρόνη; «Ο τελικός είναι τελικός. Δεν αλλάζει κάτι. Το ματς πήγαινε για παράτας,  μέχρι το 80’ αυτό πιστεύαμε. Δεν μπορείς σαν αξιολογήσεις έναν προπονητή από ένα παιχνίδι. Προκρίθηκε επί του ΑΠΟΕΛ, επί της Πάφος FC, δεν τα ξεχνάς αυτά».

Πόσες μεταγραφές σας ζήτησε ο Σωφρόνης Αυγουστή; «Πρώτα να αποφασίσουν ποιοι θα φύγουν και μετά θα δούμε ποιοι θα έρθουν».

Εμπλέκεστε κι εσείς στα μεταγραφικά; «Όχι. Ασχολείται ο προπονητής, το επιτελείο, το τμήμα σκάουτινγκ και έρχονται και μας τα μεταφέρουν».

Για το επεισόδιο με το δακρυγόνο στο λεωφορείο της Ομόνοιας στους πανηγυρισμούς: «Δεν ήμουν εκεί αλλά ξέρω τι έγινε. Καταγγείλαμε στον αρχηγό ότι έγινε εκείνο το βράδυ. Δύο δακρυγόνα είχαν έπεσαν στο λεωφορείο. Ήταν ανοικτό το λεωφορείο αλλά μόνο αν σημαδέψεις μπορεί να μπει μέσα».

Καταγγέλλετε σκοπιμότητα; «Ναι αυτό λέμε, μεγάλη σκοπιμότητα. Υπήρχαν παιδιά στο λεωφορείο. Αυτός που το έριξε, το έκανε σκόπιμα».

Για την συμφωνία με το σωματείο: «Καταλήξαμε σε συμφωνία Κυριών, προφορική συμφωνία. Πήγε στο δ.σ. του σωματείου και θα πάει στην Γενική Συνέλευση. Πιστεύω ότι θα εγκριθεί γιατί είναι μια πολύ καλή συμφωνία».

Πείτε μας κάποια σημαντικά κομμάτια της συμφωνίας: «Σκοπός μας ήταν να γίνει μία η Ομόνοια και ήρθαμε στο μοντέλο του συνεταιρισμού με το σωματείο. Θα δουλεύουμε μαζί για όλα. Είμαστε συνέταιροι σε όλα, πορευόμαστε μαζί».

Οραματίζεται να φτιάξει γήπεδο ο πρόεδρος; «Το είπε πριν λίγους μήνες»

Υπάρχει και στην συμφωνία αυτό; «Ναι υπάρχει. Με αυτή την συμφωνία ανοίγει ο δρόμος για το ιδιόκτητο γήπεδο. Είναι το όνειρο κάθε Ομονοιάτη και πλέον μπορεί να γίνει».

Η ιδέα του Μακαρείου έχει εγκαταλειφθεί; «Είμαστε στο περίμενε».

Για πόσα χρόνια θα είναι η συμφωνία με το σωματείο; «Είναι αορίστου χρόνου. Μπορεί κάποιος να επενδύσει στο όνομα Ομόνοια».

Για τους φίλους της ομάδας που είναι αρνητικοί σε όλο αυτό και φοβούνται: «Η συμφωνία είναι σωστή για όλους, δεν έχει να φοβηθεί κανένας τίποτα από τον Σταύρο Παπασταύρου».