Υπό την ιδιότητα της προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού, η Αννίτα Δημητρίου  συνάντησε το πρωί της Δευτέρας τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, συζητήθηκαν ευρύτερα θέματα πολιτικής, ειδικότερα εσωτερικής διακυβέρνησης και των σχετικών μεταρρυθμίσεων.
Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης η κ. Δημητρίου επεσήμανε ότι με το Δημοκρατικό Κόμμα υπάρχουν διαφορετικές θέσεις ή προσεγγίσεις επί θεμάτων, ωστόσο χρειάζεται να βρίσκουμε κοινές συνιστάμενες, όπως το πράξαμε στο παρελθόν. Διαβεβαίωσε ότι αυτό θα πράξουμε και στο μέλλον γιατί, όπως δήλωσε, υπάρχουν πολλές και σύνθετες προκλήσεις τις οποίες έχουμε να διαχειριστούμε.
Η πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, τόνισε ότι πάνω από όλα είναι ο τόπος, είναι η Κύπρος μας και δήλωσε ότι θα συνεχίσουν αυτή την επαφή με στόχο να εξευρεθούν τρόποι για να συγκεραστούν απόψεις για διαχείριση, ειδικότερα, των εσωτερικών ζητημάτων που άπτονται και των μεταρρυθμίσεων, τις οποίες θέλουμε, όπως υπογράμμισε, να δούμε να δρομολογούνται με επιτυχία για το καλό του τόπου.
Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ ενημέρωσε επίσης τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος για τη πρωτοβουλία του Δημοκρατικού Συναγερμού όσον αφορά το κυπριακό και την ενημέρωση της κοινωνίας των πολιτών για την αναγκαιότητα λύσης του εθνικού μας ζητήματος και τις προοπτικές λύσης με βάση το συμφωνημένο πλαίσιο, την οποία και ο ίδιος χαιρέτησε. Την πρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτα Δημητρίου συνόδευσαν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Τορναρίτης και ο Αντιπρόεδρος κ. Ευθύμιος Δίπλαρος.
Το ΔΗΚΟ αντικρίζει θετικά και θα συμμετέχει στην πρωτοβουλία του ΔΗΣΥ για ενημέρωση της κοινωνίας των πολιτών για την βάση λύσης του Κυπριακού δήλωσαν μετά την συνάντησή τους, οι Πρόεδροι των δύο κομμάτων που έδωσαν έμφαση στις διαφορές των κομμάτων τους αλλά και την πρότερα συνεργασία τους στη Βουλή. Η νέα Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου επισκέφθηκε τα γραφεία του ΔΗΚΟ, επικεφαλής κομματικής αντιπροσωπείας.
Ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική τη συνάντηση και συζήτηση με την κ. Δημητρίου, λέγοντας ότι είναι διαφορετικά κόμματα και είναι θεμιτό, αναμενόμενο και σεβαστό σε επιμέρους ζητήματα να έχουν διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις. Σημείωσε ωστόσο ότι στο παρελθόν ΔΗΚΟ και ΔΗΣΥ έχουν συνεργαστεί αποτελεσματικά και παραγωγικά για το καλό του τόπου και του λαού. «Μαζί έχουμε πάρει δύσκολες, αλλά αναγκαίες αποφάσεις σε κορυφαία ζητήματα, όπως για παράδειγμα η επίτευξη του εθνικού στόχου για την ένταξη της χώρας μας στην ευρωζώνη και την υιοθέτηση του ευρώ, την έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο, τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος και την αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας, που πετύχαμε τα προηγούμενα χρόνια».