Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην πραγματικότητα της Stoiximan Super League, η οποία μπαίνει στην τελική της ευθεία. Οι παίκτες των ερυθρόλευκων συνεχίζουν την προετοιμασία τους για το κρίσιμο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ (23/4, 21:00) στο Καραϊσκάκης για την 5η αγωνιστική των playoffs, μετά το διήμερο ρεπό που δόθηκε το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.

Το ματς με την Ένωση είναι κομβικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο Ανιγκό έχει σαν μπούσουλα την εντός έδρας νίκη με 2-1 για το Κύπελλο Ελλάδας Novibet, κάτι που δήλωσε ο Γάλλος προπονητής αμέσως μετά το παιχνίδι της Τετάρτης (12/4): “Ήταν σημαντικό παιχνίδι εκτός από το γόητρο και για την αυτοπεποίθησή μας. Ήταν μία πρόβα για αυτόν που θα δώσουμε για το πρωτάθλημα με τον ίδιο αντίπαλο”.

Βέβαια, ο Ανιγκό θέλει να δει από τους ποδοσφαιριστές του μεγαλύτερη συγκέντρωση, ειδικά στο ανασταλτικό κομμάτι, όπως και αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Μην ξεχνάμε πως η ΑΕΚ αυτή τη φορά δεν υπερασπίζεται σκορ, άρα είναι και πιο επικίνδυνη. Άπαντες στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο γνωρίζουν πως άλλα περιθώρια για απώλειες δεν υπάρχουν.

Η ήττα με κάτω τα χέρια στη Λεωφόρο έχει αφήσει τον Ολυμπιακό στο -6 από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό έξι αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος. Ζητούμενο για τον Ανιγκό και τους ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών να εξαντλήσουν οποιαδήποτε πιθανότητα στην κούρσα για την κατάκτηση του τίτλου. Άρα το τρίποντο είναι μονόδρομος.

Το βάρος στον κορυφαίο ερυθρόλευκο δημιουργό

Ο Ανιγκό στις εναπομείνασες αγωνιστικές φαίνεται πως θα στηριχθεί στο τρίδυμο Μπιέλ – Βαλμπουενά – Φορτούνης. Οι τρεις ποδοσφαιριστές έπαιξαν βασικοί στη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, αλλά και στο ματς κόντρα στην Ένωση για το Κύπελλο Ελλάδας Novibet.

Πρόκειται για ένα αρκετά ρευστό σχήμα πίσω από τον Μπακαμπού, καθώς οι τρεις παίκτες έχουν την δυνατότητα να αλλάζουν θέσεις, να συγκλίνουν κοντά στον Κονγκολέζο κεντρικό επιθετικό, όπως και να πατούν στην αντίπαλη περιοχή. Ιδιαίτερο είναι το βάρος για τον Κώστα Φορτούνη.

Ο 30χρονος Τρικαλινός μεσοεπιθετικός έχει βγει μπροστά για την ομάδα του στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Ο Φορτούνης είναι ο κορυφαίους δημιουργός των ερυθρόλευκων. Είναι πρώτος για τους Πειραιώτες στη Stoiximan Super League με οκτώ ασίστ, ενώ είναι ψηλά και σε άλλες κατηγορίες δημιουργίας, σύμφωνα με την Opta/Stats Perform.

Ο Φορτούνης έχει 1.59 key passes σε open play ανά 90λεπτο και είναι πρώτος σε επίδοση μεταξύ των παικτών του Ολυμπιακού που έχουν πάνω από 1000 λεπτά συμμετοχής. Σε συνολικές μεταβιβάσεις που δημιουργούν ευκαιρία είναι στη δεύτερη θέση με 2.25 ανά 90‘. Μπροστά του ήταν μόνο ο Χάμες Ροντρίγκες (2.54), ο οποίος δεν βοήθησε από τον Φεβρουάριου και έπειτα, ενώ πλέον είναι παρελθόν.

Γίνεται αντιληπτό, πως η δουλειά του Φορτούνη πίσω και γύρω από τον Μπακαμπού είναι καθοριστικής σημασίας, με τον Τρικαλινό μεσοεπιθετικό να δίνει συνεχώς πράγματα στην ομάδα του. Ο Ανιγκό στηρίζει πολλά πάνω του στην κομβική τελική ευθεία του πρωταθλήματος, με την απόδοσή του να μπορεί να δώσει πολύτιμους πόντους στον Ολυμπιακό.