Σε ένα παιχνίδι όπου τίποτα δεν της πήγαινε καλά, η Μαρία Σάκκαρη κατάφερε να βρει τον τρόπο να επικρατήσει 2-1 σετ κόντρα στην Μασάροβα και να πάρει την πρόκριση στον τέταρτο γύρο του Madrid Open όπου θα αντιμετωπίσει την Πάολα Μπαντόσα (Νο 42). Η Μασάροβα έκανε εξαιρετική εμφάνιση, έβαλε δύσκολα στο Νο9 της Παγκόσμιας κατάταξης, όμως η Σάκκαρη δείχνοντας το μαχητικό της πρόσωπο κατάφερε να φτάσει σε μία ακόμα ανατροπή μέσα στο 2023.

Το ματς: Η Μαρία Σάκκαρη ήταν φανερό πως δεν βρισκόταν στην καλύτερη μέρα της και αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στα games που σέρβιρε. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάθε ένα από αυτά στο πρώτο σετ η Μασάροβα έφτανε σε break point. Τελικά το Νο74 της Παγκόσμιας κατάταξης έφτασε στο break στο έκτο game για να προηγηθεί με 4-2 και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της για να κλείσει το σετ με 6-3.

Η Σάκκαρη έψαχνε διαρκώς να βρει λύσεις, αφού πολλά πράγματα που δοκίμαζε δεν της έβγαιναν με αποτέλεσμα να κοιτά προς το σημείο που καθόταν ο Τομ Χιλ. Εκείνος με τη σειρά του της ζητούσε να γίνει πιο επιθετική στο παιχνίδι της. Η Σακ έφτασε σε break για να προηγηθεί με 3-1 και έπειτα κράτησε το σερβίς της για το 4-1. Η Μασάροβα δεν τα παράτησε και πήρε πίσω το break στο όγδοο game για το 5-3, όμως η Σάκκαρη απάντησε με το ίδιο νόμισμα και έπειτα κράτησε το σερβίς της για να κάνει το 1-1 με 6-3.

Στο τρίτο σετ η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε ιδανικά αφού έκανε break στο σερβίς της Μασάροβα και έπειτα κράτησε το σερβίς της για να προηγηθεί με 2-0. Έπειτα ήρθε νέο break από την 27χρονη Ελληνίδα για να προηγηθεί με 4-1. Η Μασάροβα κατάφερε να πάρει το ένα break πίσω για να μειώσει σε 4-2 και έπειτα κράτησε το σερβίς της παρά την πίεση της Σάκκαρη για το 4-3. Εκεί η Σάκκαρη έδειξε ψυχραιμία και με δύο διαδοχικά κερδισμένα games κατάφερε να κλείσει το ματς και να πάρει την πρόκριση.