Η Μαρσέιγ απέτυχε να περάσει νικηφόρα από την έδρα της Λοριάν (0-0) και με τη δεύτερη διαδοχική γκέλα της στο πρωτάθλημα είδε τη διαφορά της από την πρωτοπόρο Παρί να αυξάνεται στους οκτώ βαθμούς.

Μετά το εντός έδρας 1-1 με την Μονπελιέ την περασμένη αγωνιστική, η Μαρσέιγ ήλπιζε να ρεφάρει απέναντι στην Λοριάν, με την ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ να ταξιδεύει με καλή ψυχολογία κουβαλώντας ένα εντυπωσιακό σερί οκτώ διαδοχικών εκτός έδρας επιτυχιών στην Ligue 1.

Φευ… Οι Φωκαείς είχαν ως μεγάλο στόχο να αυξήσουν το σερί τους σε 9 νίκες για να ισοφαρίσουν το ιστορικό ρεκόρ της κατηγορίας, που είναι δικό τους από το 2009, όμως η Λοριάν είχε διαφορετική άποψη στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Ligue 1.

Οι γηπεδούχοι επέλεξαν να δώσουν χώρο και μπάλα στην Ολιμπίκ και να παίξουν για την ισοπαλία και δικαιώθηκαν για την προσέγγισή τους, με την ομάδα του Τούντορ να κυριαρχεί όσον αφορά στην κατοχή της μπάλας αλλά να αδυνατεί να φτιάξει καθαρές ευκαιρίες και να συμβιβάζονται στο φινάλε με τον έναν βαθμό.

Αποτέλεσμα που την πληγώνει βαθιά, αφού όχι μόνο την άφησε οκτώ βαθμούς πίσω από την Παρί και της ψαλιδίζει πάρα πολλές ελπίδες αλλά την περιόρισε στην τρίτη θέση και στο -2 από την δεύτερη της κατάταξης, Λανς.