Δεν ανέδειξε νικητή το ντέρμπι του Ρήνου, με Κολωνία και Γκλάντμπαχ να μένουν στο 0-0, αποτέλεσμα που δεν βολεύει καμία από τις δυο ομάδες. Η μεν Κολωνία συμπλήρωσε έξι αγωνιστικές χωρίς νίκη, ενώ, χωρίς τρίποντο για πέντε αγωνιστικές έμεινε η Γκλάντμπαχ.

Μόλις στο δεύτερο λεπτό, οι παίκτες της Κολωνίας βγήκαν στην κόντρα, αφού έκλεψαν την μπάλα, εκείνη έφτασε στον Ζέλκε, που πλάσαρε, με τον γκολκίπερ Όμλιν να αποκρούει. Στο 11′, νέα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, σε γύρισμα του Μάινα και σουτ του Σίντλερ πάνω από τα δοκάρια. Απο στημένο ήρθε η επόμενη ευκαιρία της Κολωνίας, όταν ο Κάιντς εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα πέρασε δίπλα από τα δοκάρια. Οι γηπεδούχοι έψαχναν περισσότερο το γκολ και στο 28ο λεπτό, ο Σίντλερ έπιασε δυνατό σουτ, με τον Όμλιν να αποκρούει, κρατώντας το “μηδέν” για λογαριασμό της Γκλάντμπαχ. Δέκα λεπτά αργότερα, ο τερματοφύλακας της Γκλάντμπαχ έκανε νέα, σπουδαία, επέμβαση, σε κεραυνό του Μάρτελ, στην τελευταία καλή στιγμή, για το πρώτο ημίχρονο.
Στην επανάληψη, η Γκλάντμπαχ ανέβασε την απόδοσή της, χωρίς, ουσιαστικά, να απειλήσει

Έτσι, η Κολωνία παραμένει στο +5 από τη προτελευταία θέση, που οδηγεί, απευθείας, σε υποβιβασμό, με την Γκλάντμπαχ να είναι σε καλύτερη θέση, στους 11 βαθμούς πάνω από τη 17η θέση.

ΚΟΛΩΝΙΑ: Σβάμπε, Σμιτς, Χούμπερς, Σαμπότ, Χέκτορ, Μάρτελ, Σκίρι, Σίντλερ (61′ Λιούμπισιτς), Μάινα (78′ Τίλμαν), Κάιντς (78′ Χουσεΐνμπασιτς), Ζέλκε (61′ Τίγκες)

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Όμλιν, Σκάλι, Ιτακούρα, Ελβέντι, Μπενσεμπαϊνί, Κράμερ, Κονέ, Χόφμαν (90’+1 Νγκουμού), Νόιχαουζ, Στιντλ (82′ Πλεά), Τουράμ