Απογοητευμένος για την ισοπαλία απέναντι στη Σαουθάμπτον εμφανίστηκε ο Μικέλ Αρτέτα, ο οποίος ωστόσο εξήρε τους παίκτες του για την αντίδραση που έβγαλαν [προς το φινάλε.

Τεράστιο πλήγμα στη μάχη που δίνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος δέχθηκε η Άρσεναλ, η οποία κόλλησε στο 3-3 κόντρα στην ουραγό Σαουθάμπτον κι έδωσε την ευκαιρία στη Μάντσεστερ Σίτι να την προσπεράσει στη βαθμολογία για να ανέβει στην κορυφή.

Μετά το τέλος του αγώνα πάντως ο Μικέλ Αρτέτα απέφυγε τη σκληρή γλώσσα εις βάρος των ποδοσφαιριστών και θέλησε να τους ανεβάσει το ηθικό, τονίζοντας πως τώρα «τους αγαπώ περισσότερο από ποτέ».

«Δυσκολέψαμε και πάλι τους εαυτούς μας, αλλά τα λάθη είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Πρέπει να τονίσω όμως τον τρόπο που η ομάδα αντέδρασε, αγαπώ τους παίκτες μου περισσότερο από ποτέ» ανέφερε χαρακτηριστικά προτού συνεχίσει: «Κάνεις ένα λάθος, κάνεις και το επόμενο, είναι περίπλοκο όταν παλεύεις, όταν θέλεις να ανατρέψεις το σκορ και να αλλάξεις ενέργεια έχοντας το κουράγιο να παίξεις όπως εμείς. Είναι τρομερό. Βρισκόμασταν πίσω στο σκορ, δεχθήκαμε ακόμα ένα γκολ και όλη η κατάσταση δεν ήταν καλή. Αλλά έπρεπε να κερδίσουμε το ματς. Δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες, όμως στο τέλος δεν έγινε (σ.σ η ανατροπή). Είμαστε απογοητευμένοι».