Aλλάζουν άρδην τα δεδομένα σε σχέση με την παράνομη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν, αύριο Τρίτη 18/4 στα κατεχόμενα, όπου ήταν προγραμματισμένο να τελέσει τα εγκαίνια του τερματικού σταθμού στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Η συγκεκριμένη είδηση είχε δημοσιευθεί στα κατεχόμενα από τη λεγόμενη προεδρία και συμπεριλάμβανε και τα εγκαίνια του νέου λεγόμενου προεδρικού μεγάρου στον κατεχόμενο Άγιο Δομέτιο, το οποίο αποτελεί μικρογραφία του προεδρικού παλατιού του Ερντογάν στην Άγκυρα.

Αξίζει να αναφερθεί πως τα εγκαίνια για το τερματικό του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου επρόκειτο να γίνουν περί τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς και είχε ανακοινωθεί μάλιστα και ημερομηνία. Ωστόσο, και πάλι είχαν αναβληθεί μετά από δημοσιεύματα ότι ο ιδιοκτήτης της τουρκικής εταιρείας που διαχειρίζεται το παράνομο αεροδρόμιο δεν ήταν συνεπής στην καταβολή των φόρων που έπρεπε να πληρώνει στην ψευδοκυβέρνηση.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο πότε θα πραγματοποιηθεί η τελετή των εγκαινίων, αν δηλαδή θα γίνει πριν η μετά τις εκλογές στην Τουρκία, όπως άγνωστο είναι και ποιος, ο Ερντογάν ή ο Κιλιντζάρογκου, θα κόψει τις κορδέλες.

Επιπρόσθετα, υπήρξε μια πληροφορία ότι ενδεχομένως η τελετή των εγκαινίων να γίνει μετά από 10 μέρες δηλαδή στις 26 Απριλίου, θα πρόκειται δηλαδή για επαναπρογραμματισμό της παράνομης επίσκεψης του νεοσουλτάνου στα κατεχόμενα, ωστόσο αυτή την πληροφορία δεν την έχουμε διασταυρώσει.