Απίστευτη αυτοκτονία των Μιλγουόκι Μπακς που «λύγισαν» στην παράταση από τους Μαϊάμι Χιτ (128-126), γνωρίζοντας οδυνηρό αποκλεισμό από τον πρώτο γύρο των playoffs!

Τα «Ελάφια» κρατούσαν τη νίκη στην κανονική διάρκεια, όμως ο αδιανόητος Τζίμι Μπάτλερ έστειλε το ματς στην παράταση, με τους Μπακς να δέχονται 32 πόντους στη τέταρτη περίοδο (16-32 το επί μέρους), γνωρίζοντας αποκλεισμό-σοκ από τον πρώτο γύρο των playoffs, παρά τους 38 πόντους του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας 38 πόντους, 20 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 36 λεπτά συμμετοχής, με 12/22 δίποντα και 9/19 βολές, με τον εκπληκτικό Κρις Μίντλετον να είναι ο x-factor για τους Μπακς με 33 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ, έχοντας 4/9 τρίποντα.

Για τους Χιτ ηγήθηκε για ακόμη ένα ματς ο διαστημικός Τζίμι Μπατλερ, που «σκότωσε» ξανά την άμυνα των Μπακς με 42 πόντους, έχοντας στο ενεργητικό του 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ, με τον Μπαμ Αντεμπάγιο να ακολουθεί σε απόδοση έχοντας 20 πόντους, 9 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Το ματς

Οι Χιτ μπήκαν στην αναμέτρηση με… φόρα από το τέταρτο παιχνίδι και έκλεισαν το πρώτο δωδεκάλεπτο προηγούμενοι με 33-36, όμως στη συνέχεια οι Μπακς ανέβασαν την απόδοσή τους, έκαναν επί μέρους 36-27 στη δεύτερη περίοδο και πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας προβάδισμα έξι πόντων (69-63).

Οι Μπακς συνέχισαν να έχουν κυριαρχική εικόνα και στο τρίτο δωδεκάλεπτο, αφού με επί μέρους 33-23 αύξησαν την διαφορά τους στο +16 (102-86), βάζοντας τις βάσεις για να πάρουν τη νίκη, όμως οι Χιτ δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη κάνοντας μεγάλη προσπάθεια για να κάνουν επικό comeback στη τέταρτη περίοδο.

Στο τέταρτο δωδεκάλεπτο ο Τζίμι Μπάτλερ πήγε και πάλι να γυρίσει μόνος του το παιχνίδι, αφού πήρε «φωτιά», μετατρέποντας το φινάλε σε θρίλερ, αφού οι Χιτ 1:41 πριν την λήξη ισοφάρισαν σε 113-113 με τον Αντεμπάγιο, με τους Μπακς να απαντούν με τέσσερις βολές από Μίντλετον και Χόλιντεϊ.

Το ματς όμως είχε και συνέχεια αφού στα 9 δευτερόλεπτα πριν την λήξη, ο Βίνσεντ με τρίποντη «βόμβα» μείωσε στον πόντο (117-116), με τους διαιτητές στην επαναφορά να χρεώνουν με φάουλ τον Λάουρι και τον Σποέλστρα να ζητάει challenge δεδομένης και της κρισιμότητας της αναμέτρησης.

Το challenge μετά την εξέταση του video κρίθηκε επιτυχημένο με τους διαιτητές να σφυρίζουν τζάμπολ, με τον Λόπεζ να βγαίνει νικητής, με την μπάλα να φτάνει στα χέρια του Χόλιντεϊ που πήγε στη γραμμή των βολών, που με 1/2 βολές διαμόρφωσε το 118-116, με τους Χιτ να παίρνουν τάιμ άουτ για την τελευταία επίθεση με 2,1 δευτερόλεπτα να απομένουν για την ολοκλήρωση.

Όπως ήταν φυσικό ο Έρικ Σποέλστρα έριξε μέσα όλους τους σουτέρ που είχε διαθέσιμους, με τον Βίνσεντ να κάνει την επαναφορά και τον αδιανόητο Τζίμι Μπάτλερ να στέλνει το ματς στην παράταση με απίθανο λέι απ όντας πεσμένος στο παρκέ!

Στην παράταση ο Γιάννης πάλεψε μόνος του για την ανατροπή με τους Μπακς να έχουν την ευκαιρία να στείλουν με την σειρά τους το ματς σε δεύτερη παράταση, όμως στην τελευταία επίθεση τα έκαναν… μαντάρα, αφού η μπάλα έμεινε στα χέρια του Γκρέισον Άλεν που δεν εκδήλωσε ποτέ επίθεση!

Έτσι, οι Μπακς γνώρισαν αποκλεισμό-σοκ από τους Μαϊάμι Χιτ, που θα συναντηθούν στα ημιτελικά της ανατολικής περιφέρειας με την άλλη μεγάλη έκπληξη τους Νιου Γιορκ Νικς.

Τα δωδεκάλεπτα: 33-36, 69-63, 102-86, 118-118, 126-128 (παρ.)