Συνέντευξη στη γαλλική Liberation παραχώρησε ο Γιαν Εμβιλά. Ο μέσος του Ολυμπιακού μίλησε για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που βίωσε, ενώ αποκάλυψε πως πέρασε και κατάθλιψη.

«Ζω με την ιδέα ότι η ποδοσφαιρική καριέρα που με περίμενε σταμάτησε στα 22» είναι ο τίτλος της συνέντευξης. Ο παίκτης των ερυθρόλευκων ανέφερε πως το 2016 πέρασε δύσκολες ψυχολογικές στιγμές.
«Όταν γύρισα στο Καζάν το 2016, οι ατζέντηδες μού έκαναν το μεγάλο συμβόλαιο που είχα υπογράψει. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες. Η απόσταση, η μοναξιά, η εντύπωση ότι η ταμπέλα που μου κόλλησαν θα φύγει. Ανησυχούσα ότι θα χάσω τα πάντα. Ξυπνούσα τα πρωινά άσχημα. Νόμιζα ότι θα πέθαινα. Έψαξα και είδα ότι δεν πεθαίνεις έτσι, επομένως ανακουφίστηκα λίγο. Πριν από τα παιχνίδια ήθελα να ξεράσω. Οι ποδοσφαιριστές είναι σαν τους άλλους ανθρώπους. Υπάρχει η κοινωνική ζωή. Πρόσεχε για την ζωή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πρόσεχε για τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου».
Μάλιστα, ο Εμβιλά βίωσε και δύσκολα παιδικά χρόνια, ενώ είχε και δύσκολη σχέση με τον πατέρα του, την οποία φαίνεται να έχει αποκαταστήσει: «Είδα πράγματα τα οποία με σημάδευσαν. Μία Παρασκευή ήρθε η αστυνομία να με πάρει από το σχολείο για να με πάει σε καταφύγιο κακοποιημένων γυναικών, γιατί είχαν βάλει την μητέρα μου εκεί. Η σχέση μας είναι καλή, τον αγαπώ και τον έχω συγχωρήσει».