Η Ομόνοια πανηγυρίζει το 7ο πρωτάθλημα πετόσφαιρας Ανδρών στην ιστορία της. Την Παρασκευή μπροστά στους οπαδούς της νίκησε στο Στάδιο «ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» το ΑΠΟΕΛ με 3-0 σετ σε 1 ώρα και 15 λεπτά πετυχαίνοντας την 4η νίκη της (δεύτερη στα πλέϊ-οφς) και με sweep πήρε τον τον Τίτλο.
Το ΑΠΟΕΛ μετά από 34 χρόνια έφθασε στους Τελικούς, αλλά έχασε και περιορίστηκε στη 2η θέση ολοκληρώνοντας μια εκπληκτική χρονιά στο πρωτάθλημα.
Η Ομόνοια έλεγξε το πρώτο σετ προηγήθηκε 22-15 και επικράτησε με 25-16 σε 26’ και άνοιξε το σκορ.
Το ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε 02-04 στο δεύτερο σετ μπαίνοντας πιο δυνατά, αλλά η Ομόνοια αντέδρασε, έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της και προηγήθηκε 10-08 και παγίωσε το προβάδισμά της 15-10. Η Ομόνοια ξέφυγε και άλλο 21-13 και επικράτησε 25-15 σε 21’ αυξάνοντας σε 2-0 το προβάδισμά της.
Εντυπωσιακό το ξεκίνημα της Ομόνοιας στο τρίτο σετ αφού προηγήθηκε 05-00 με τους οπαδούς της να δημιουργούν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Οι «πράσινοι» έλεγξαν πλήρως το σετ και δεν άφησαν τον ΑΠΟΕΛ να το διεκδικήσει (11-03). Το ΑΠΟΕΛ αντέδρασε και μείωσε στο -5 16-11, αλλά η Ομόνοια ξέφυγε με 21-12 και κατάφερε να «κλειδώσει» το σετ κερδίζοντας με 25-17.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Σ. ΣΑΒΒΑ):Antipkin, Dvorranen, Αλεξίου, Πετρακκίδης, Godoi, Αλεξίου, Ελευθερίου – Λίμπερο: Πάπας. – Αλλαγές: Μαυρομμάτης, Παπαδημητρίου, Λοϊζου, Αβερκίου.

AΠΟΕΛ (Γ. ΜΕΛΚΑ): Madei, Ευσταθίου, Χρυσοστόμου, Αποστόλου, Vanags, Uuscari – Λίμπερο: Παντελή. – Αλλαγές: Πέτρου, Γεωργίου, Βερέϊς.

Α Διαιτητής: Σάκης Φλουρής –  Β’Δημήτρης Κουκούνης
Επόπτες: Μ. Σταματόπουλος – Χ. Γεροσίμου
Σημειωτές: Σ. Καϊμακλιώτη – Α. Χατζηκωστή
Παρατηρητής Αγώνα A. Kολοκοτρώνης

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ