Το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ευρώπη γνώρισε σημαντική ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία. Δυστυχώς όμως η βαθιά ριζωμένη κληρονομιά των διακρίσεων λόγω φύλου εξακολουθεί να μεταφράζεται σε έλλειψη ευκαιριών για τις επαγγελματίες γυναίκες.
Το πρόγραμμα Raising Our Game Europe 2025 – επίσης γνωστό ως ROGE25 – έχει σχεδιαστεί για την ανάπτυξη εργαλείων και πόρων, με σκοπό την υποστήριξη των συνδέσμων ποδοσφαιριστών, στο έργο της προώθησης των ίσων ευκαιριών, πρόσβασης και συμμετοχής στο άθλημα για τις γυναίκες.
Οι διαφορές στα συμβόλαια, οι άνισες παροχές, η ασυνεπής ασφάλιση υγείας και η απουσία βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι μεταξύ των αδικιών που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες ποδοσφαιρίστριες.
Χάρη στη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Προγράμματος Erasmus+ και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μπορντό, η FIFPRO Europe πραγματοποιεί το ROGE25 με συνδέσμους ποδοσφαιριστών σε επτά χώρες ως συνεργάτες (Κύπρος, Δανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σλοβενία) και με συνδέσμους ποδοσφαιριστών σε πέντε χώρες ως συμμετέχοντες (Αγγλία, Ελλάδα, Σκωτία, Ισπανία, Σουηδία).