Τον εαυτό της δυσκόλεψε η Χετάφε, στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Τζιρόνα, αλλά, στο τέλος, νίκησε 3-2 και βρέθηκε εκτός της επικίνδυνης ζώνης, συνεχίζοντας την προσπάθεια για αποφυγή του υποβιβασμού.
Πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο, ο Ενές Ουνάλ είχε φροντίσει να δώσει προβάδισμα δυο τερμάτων στη Χετάφε. Μόλις στο δεύτερο λεπτό, από πάσα του Μαγιοράλ, ο Τούρκος φορ άνοιξε το σκορ και, στο 14′, έκανε το 2-0, έπειτα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Η Τζιρόνα προσπαθούσε να πάρει εκείνη την κατοχή της μπάλας, αλλά, όσες φορές έβγαινε μπροστά, έμενε ακάλυπτη στα μετόπισθεν και αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Χετάφε, στο 43ο λεπτό, με τον Μπόρχα Μαγιοράλ, μετά από εξαιρετική ενέργεια, να κάνει το 3-0.
Η Τζιρόνα μπήκε καλύτερα, στην επανάληψη, και στο 54′, από σέντρα του Τσιγκάνκοφ, ο Καστεγιάνος, με προβολή, μείωσε σε 3-1. Στο τελευταίο 10λεπτο, οι φιλοξενούμενοι άγχωσαν ακόμα περισσότερο, τους γηπεδούχους, όταν ο Γκουτιέρες μείωσε σε 3-2. Όμως, η Τζιρόνα δεν αξιοποίησε το μομέντουμ, για να φτάσει στην ισοφάριση, με την Χετάφε να παίρνει τους τρεις βαθμούς και τη Τζιρόνα να αποτυγχάνει να πάρει τρεις συνεχόμενες νίκες, για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2018. Ωστόσο, παραμένει τέσσερις βαθμούς μακριά από τις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο.

ΧΕΤΑΦΕ: Σόρια, Πόρτου, Αλντερέτε, Ντουάρτε, Ντζένε, Νταμιάν Σουάρεθ (72′ Ιγκλέσιας), Μαξίμοβιτς, Ελ Χανταντί (74′ Μίγια), Αλγκόμπια (72′ Αλένα), Ενές Ουνάλ (90’+2′ Σεοάν), Μαγιοράλ

ΤΖΙΡΟΝΑ: Γκαζανίγκα, Τσάβι Ερνάντεθ, Αρνάου Μαρτίνεθ (46′ Γκουτιέρες), Χουάνπε (46′ Λόπεθ), Μπουένο, Αλέις Γκαρσία (46′ Βαλέρι), Μπόρχα Γκαρσία, Ρομέου, Ρικέλμε (73′ Ρενιέ), Τσιγκάνκοφ, Βαλεντίν Καστεγιάνος