Κανένας φίλος της ΑΕΚ δεν σηκώθηκε να φύγει από την κερκίδα προτού ακουστεί το τελικό το σφύριγμα του Νορβηγού διαιτητή.
Ζούσαν κάτι μαγικό, κάτι πρωτόγνωρο το οποίο ξέρουν ότι είναι δύσκολο να το ξαναζήσουν και παρά το γεγονός ότι η ομάδα τους έχανε 2-0 έμειναν εκεί για να χειροκροτήσουν τους ποδοσφαιριστές.
Να τους χειροκροτήσουν και να τους ευχαριστήσουν για τις απίστευτες στιγμές που τους χάρισαν, για το γεγονός ότι το όνομα της ομάδας τους έγινε ακόμα πιο γνωστό στην Ευρώπη και να τους δείξουν ότι θα είναι στο πλευρό τους στην συνέχεια για να τους στηρίξουν στην προσπάθεια για τον μεγάλο στόχο… το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.
Παρά την ήττα, ήταν μια βραδιά μαγική και οι 8 χιλιάδες φίλοι της ΑΕΚ που την έζησαν από κοντά θα έχουν να το λένε.
Αν ήταν και το τελικό σκορ λίγο καλύτερο…
Γιατί θα μπορούσε να ήταν καλύτερο…
-Γιατί η ΑΕΚ είχε το ίδιο ποσοστό κατοχής μπάλας κόντρα σε μια ομάδα Πρέμιερ Λιγκ (50-50)
-Γιατί μέτρησε 14 τελικές προσπάθειες έναντι 9 της αντιπάλου της.
-Γιατί πραγματοποίησε 53 επιθέσεις έναντι 31 της Γουέστ Χαμ.
-Γιατί κέρδισε 14 κόρνερ έναντι κανενός της ομάδας η οποία αγωνίζεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα αυτού του πλανήτη.
Για όλα αυτά και πολλά άλλα οι ποδοσφαιριστές του Χοσέ Λουίς Όλτρα άξιζαν το χειροκρότημα από τον εντυπωσιακό κόσμο που βρέθηκε στην «Αρένα».
Τώρα η ομάδα επιβάλλεται να προσγειωθεί με τον πιο ομαλό δυνατό τρόπο στην Κυπριακή πραγματικότητα και να προσθέσει άλλη μια νίκη στην προσπάθεια για τον μεγάλο στόχο.
Δεν θα είναι εύκολο καθώς όπως είπε και ο Όλτρα αντίπαλος είναι ο περσινός πρωταθλητής Απόλλωνας ο οποίος είναι και ανεβασμένος, ενώ την ίδια στιγμή η ΑΕΚ πρέπει να αποβάλει αυτό που βγάζει από την ημέρα που αγωνίζεται στα νοκ-άουτ του Conference League… χάνει σε κάθε επόμενο παιχνίδι μετά το ευρωπαϊκό. Το έπαθε και μετά το πρώτο ματς με την Ντνίπρο (έχασε από την ΑΕΛ), το έπαθε και μετά τον επαναληπτικό (έχασε από τον Απόλλωνα). ώρα να το τερματίσει.

Χρίστος Χρίστου