Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα για την ΑΕΚ. Με το…καλημέρα των πλέι οφ, έχει την ευκαιρία να μηδενίσει τη διαφορά από το ΑΠΟΕΛ και ταυτόχρονα να αυξήσει τη διαφορά από Άρη και Πάφος FC. Θα το πετύχει, εφόσον καταφέρει να μπει με το δεξί και υλοποιήσει τον (μοναδικό) στόχο της νίκης στο αποψινό ντέρμπι με τον Απόλλωνα στην «Αρένα» (19:00, Primetel).
Πλέον ο κάθε βαθμός μετράει, η κάθε χαμένη ευκαιρία θα έχει (πολύ) μεγαλύτερη σημασία. Τέτοια ευκαιρία η ομάδα της Λάρνακας δεν πρέπει να τη χάσει, ώστε να αποκτήσει συνάμα και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας.
Ο Χοσέ Λουΐς Όλτρα δεν υπολογίζει στους Γκιούρτσο και Άνχελ Γκαρσία. Μία πιθανή ενδεκάδα από τον Ισπανό προπονητή είναι η εξής: Πίριτς, Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς, Εγγλέζου, Ροσάλες, Λέδες, Πονς, Φαράζ, Γιάκολις ή Άλτμαν, Τρισκόφσκι, Λόπες.
Ιστορικό είναι το αποψινό ματς για τον Ιβάν Τρισκόφσκι, καθώς εάν αγωνιστεί τότε θα συμπληρώσει 258 συμμετοχές με τη φανέλα της ΑΕΚ, θα ξεπεράσει τον Νταβίντ Καταλά και θα είναι ο ρέκορντμαν στην ιστορία της ομάδας της Λάρνακας.
Αρκετός κόσμος αναμένεται απόψε στην «Αρένα». Όσοι πήγαν με τη Γουέστ Χαμ έχουν το δικαίωμα να πάνε δωρεάν στο ντέρμπι, ενώ ισχύει γι’ αυτό το ματς και το εισιτήριο διαρκείας. Συνεπώς, η παρουσία των οπαδών της ΑΕΚ, λαμβάνοντας υπόψη και τη σημασία του αγώνα, θα φτάσει σε ψηλά επίπεδα.

Ανδρέας Βεντούρης