Η καλύτερη είδηση για την ομάδα του ΑΠΟΕΛ, είναι η 1η θέση στην κανονική διάρκεια και μάλιστα σε πρωτάθλημα με 14 ομάδες και σύνολο 26 αγωνιστικές πριν τη δεύτερη φάση.
Συγκριτικά μάλιστα με πέρσι, είναι ευδιάκριτη η πρόοδος και αποτυπώνεται μέσα από τους αριθμούς.
Σε όλα, καλύτερη, η φετινή ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς σε αντίθεση με την περσινή του Σωφρόνη Αυγουστή.
Με αποκορύφωμα, ότι κατάφερε να αποκομίσει πλεονέκτημα (έστω δύο βαθμών) από τη 2η θέση, που επιτρέπει να έχει τον πρώτο λόγο στην κούρσα του πρωταθλήματος μετά από 4 χρόνια και συγκεκριμένα από το 2019 όταν το ΑΠΟΕΛ κατάκτησε τον τελευταίο του τίτλο.
Να θυμηθούμε, πως ήταν η βαθμολογία, πέρσι, με την ολοκλήρωση της α’ φάσης σε σύνολο όμως 22 αγωνιστικών.


Οι «γαλαζοκίτρινοι» που είχαν κάνει κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και δέχτηκαν τέσσερις ήττες στις πρώτες 5 αγωνιστικές, έκαναν στη συνέχεια μία αντεπίθεση που τους έφερε στη 2η θέση, αλλά μακριά από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα και συγκεκριμένα στο μείον 7.
Είχαν βέβαια τις ευκαιρίες να βρεθούν στην 1η θέση, αλλά απέτυχαν και στο τέλος τερμάτισαν στη 3η θέση.
Σήμερα τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά. Σε όλα είναι καλύτερο το ΑΠΟΕΛ και σε βαθμούς και σε αναλογία τερμάτων και ειδικά, στη θέση από την οποία θα κληθούν στις επόμενες 10 αγωνιστικές να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα.
Δείτε τη βαθμολογία, εν αναμονή πάντα των σημερινών αγώνων που θα καθορίσουν την πρώτη 6άδα, χωρίς όμως να διαφοροποιείται η θέση της ομάδας του Μιλόγεβιτς.


Κατάφερε το ΑΠΟΕΛ να έχει μία πολύ καλή βαθμολογική συγκομιδή με 59 βαθμούς, έναντι 39 πέρσι που είναι πολύ καλύτερη ακόμα και αν είναι τέσσερις παραπάνω αγωνιστικές φέτος.
Διατηρεί επίσης ένα εξαιρετικό συντελεστή τερμάτων  40-13 που επιθετικά σημαίνει 1.5 γκολ ( σχεδόν) ανά αγώνα και αμυντικά δέχεται ένα γκολ ανά δύο αγώνες.
Πρόκειται για μία επίδοση που συνάδει με την πρωτοπορία στη βαθμολογία.