Σπουδαίο «διπλό για την Έλτσε. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους την φετινή σεζόν με 1-0 επι της Μαγιόρκα, χάρη σε τέρμα του Λούκας Μπογιέ, και έφτασαν τους 12 βαθμούς στην La Liga, ωστόσο παραμένουν αρκετά μακριά από τις υπόλοιπες ομάδες. Έχασαν έδαφος στην μάχη που δίνουν για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο οι γηπεδούχοι.

Στο 10’ η Μαγιόρκα απείλησε με  μακρινό σουτ του Λι, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπαντία.. Στο 31’ η Έλτσε απείλησε με τον Γκουμπάου, αλλά ο Ράικοβιτς έπεσε στην γωνία του και παραχώρησε το κόρνερ, ενώ στο 34’ ο Λι δοκίμασε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπαντία. Στο 48’ και το 51’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με  τους Φιντέλ και Μπογιέ, όμως αμφότερες τα σουτ δεν βρήκαν στόχο, ενώ στο 52’ ο Μπαντία είπε όχι στο σουτ του Καντεβέρε.

Στο 59’ η Μαγιόρκα «άγγιξε» το 1-0, όμως ο Μπαντία έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το γυριστό του Ροντρίγκεθ, ενώ στο 62’ ο Ράικοβιτς είπε όχι στον Μπογιέ. Στο 82’ η Έλτσε έφυγε στην κόντρα με τον Μπογιέ να βλέπει την κίνηση του Πόνσε, όμως ο Αργεντινός επιθετικός αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Ωστόσο στο 88’ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Ο Γκούτι εκτέλεσε το κόρνερ, με τον Μπογιέ να μπαίνει στην πορεία της μπάλας και με τρομερό τελείωμα να νικάει τον Ράικοβιτς για το 0-1. Στην τελευταία φάση του παιχνιδιού και συγκεκριμένα στο 90+7’ η Μαγιόρκα  σκόραρε με τον Μουρίκι, όμως έπειτα από παρέμβαση του VAR το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο Μαφέο έκανε επιθετικό φάουλ στην αρχή της φάσης.

ΜΑΓΙΟΡΚΑ: Ράικοβιτς, Ράιγιο, Κόστα(83’ Αμάτ), Κοπέτε, Βαλγιέντ, Μαφέο, Λι, Ντε Γαλαρέτα, Ροντρίγκεθ(83’ Αγκούστινσον), Καντεβέρε(59’ Πρατς), Μουρίκι

ΕΛΤΣΕ: Μπαντία, Βερντού(74’ Γκονζάλεθ), Μπίγας, Παλάσιος, Καρμόνα(45’ Μορέντε), Μασκαρέλ, Γκουμπάου, Κλέρκ, Ντέκα(60’ Πόνσε), Φιντέλ(67’ Γκούτι), Μπογιέ