Ο προπονητής της Νέας Σαλαμίνας, Σάββας Πουρσαϊτίδης, δήλωσε τα ακόλουθα μετά το τέλος της αναμέτρησης κόντρα στον Ακρίτα, για την 1η αγωνιστική του β’ γκρουπ, στο «Αμμόχωστος».
Τι είπε:
«Δεν ήταν με σχετική ευκολία που ήρθε η νίκη. Τα πρώτα 15 λεπτά δεν αρχίσαμε καλά. Ήταν μια δύσκολη νίκη. Είμαστε το φαβορί, φτάσαμε μια ανάσα από την 6άδα, και την πρόκριση μας στο κύπελλο αλλά είναι δύσκολα αυτά τα ματς. Ο κόσμος πρέπει να το καταλάβει. Κάποιες ομάδες παίζουν για να επιβιώσουν. Ακόμα και να χάναμε σήμερα έπρεπε να χειροκροτήσουν την προσπάθεια των παικτών. Δεν είναι μηχανές. Είμαστε λίγοι αδιάφοροι και θα δώσουμε την ευκαιρία σε νέα παιδιά».

Στη συνέντευξη τύπου ανέφερε: «Ήταν ένα δύσκολο ματς γιατί σε μια βδομάδα μείναμε εκτός στόχων. Χάσαμε την 6άδα και την πρόκρισης στο κύπελλο. Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι ρομπότ. Είναι άνθρωποι και έχουν αισθήματα και ο κόσμος πρέπει να το καταλάβει. Δεν θα είναι εύκολα τα ματς. Είμαστε «αδιάφοροι» εμείς, ενώ άλλες ομάδες παλεύουν για τη σωτηρία τους. Ο κόσμος πρέπει να έρθει στο γήπεδο. Τα παιδιά δεν αξίζουν να βρίσκονται στις κερκίδες μόνο 400-500 άτομα. Να ευχαριστήσω όσους ήρθαν και περιμένω περισσότερους. Συνεχίζουμε, θα δίνουμε χρόνο σε άλλα παιδιά και να αξιολογήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε το ρόστερ. Θα προσπαθήσουμε να μείνουμε στην πρώτη θέση του β’ γκρουπ παρόλο που υπάρχουν μεγάλες ομάδες όπως η Ανόρθωση και η ΑΕΛ».