Για τον πρώτο αγώνα κυπέλλου με την Ομόνοια κι ότι αφορά το ΑΠΟΕΛ μίλησε στον Super Sport FM 104.0 ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας, Νεκτάριος Πετεβίνος.

-Το ματς και τα αγωνιστικά: «Αλλάζουμε εντελώς παραστάσεις. Η πρόκριση δεδομένα θα κριθεί σε δύο παιχνίδια. Όποιο αποτέλεσμα κι αν είναι, δεν πιστεύω ότι κάποια ομάδα δεν θα σκέφτεται ότι υπάρχει επαναληπτικός. Θέλουμε να προχωρήσουμε και σ’ αυτό το θεσμό. Η κλήρωση φέτος δεν μας έκανε τη χάρη να μας δώσει κάποιον εύκολο αντίπαλο, είχαμε να αγωνιστεί σε νοκ άουτ παιχνίδι με τον Άρη και τώρα έχουμε την Ομόνοια. Η προετοιμασία ολοκληρώνεται το απόγευμα. Δεδομένα κάποιοι παίκτες μένουν εκτός. Πέραν από τον Κβιλιτάια που συμπλήρωσε κάρτες, πολύ δύσκολα θα δούμε τον Δώνη ενώ ο Σούσιτς έχει έναν μυϊκό τραυματισμό».

-Για τον Βιγιαφάνες: «Από τη στιγμή που συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του αγώνα με την ΕΝΠ, σημαίνει ότι είναι στη διάθεση του κ.Μιλόγεβιτς. Είναι μια εν δυνάμει επιλογή. Δύσκολα φυσικά θα τον δούμε στην ενδεκάδα».

-Για το ότι πολλοί θεωρούν φαβορί το ΑΠΟΕΛ: «Αν έπαιζε ρόλο η προϊστορία, τότε το ΑΠΟΕΛ θα έμπαινε στο γήπεδο και θα έπαιρνε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Δεν παίζει όμως. Η προϊστορία γράφεται αν είσαι σοβαρός. Υπάρχει μια διαφορετικότητα με την Ομόνοια κι έχει να κάνει με το γόητρο, με την αντίληψη, πέραν από το αγωνιστικό κομμάτι. Αν δεν είσαι σοβαρός, δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα. Δεν πρέπει να χάνουμε τον προσανατολισμό μας. Είναι το πρώτο…ημίχρονο μιας διπλής αναμέτρησης. Θα την αντιμετωπίσουμε συνολικά τρεις φορές το επόμενο διάστημα και είναι πολύ δύσκολο να νικήσεις μια ομάδα τρεις φορές».

-Για Μπεν-Μακέντα: «Είχαν τη σχετική αγωνιστική ετοιμότητα, το περιβάλλον τους γνωρίζει και ήταν σημαντικό για την ενσωμάτωσή τους. Ήρθαν για να βοηθήσουν. Είμαστε ικανοποιημένοι αλλά δεν παύει να είναι ένα μικρό μέρος του παζλ».

-Για τον κόσμο: «Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια και μακάρι να μπορούσαμε να πάρουμε κι άλλα. Ζούμε ξανά τη δυσάρεστη κατάσταση να ψάχνει εισιτήρια ο κόσμος και να μην μπορούμε να τον εξυπηρετήσουμε. Θα δούμε του χρόνου αν μπορούμε να γίνει δικαιότερο το σύστημα loyalty, κανένα σύστημα δεν είναι τέτοιο».

-Για την σημερινή…επέτειο του αγώνα με τη Λιόν στο Ζερλάν: «Όταν μιλάμε για παρουσία κυπριακών ομάδων στην Ευρώπη μετά το Δεκέμβριο, μιλάμε για την υπέρβαση της υπέρβασης. Το να μνημονεύουμε τέτοιες στιγμές είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να γνωρίζεις το παρελθόν για να πετύχεις στο μέλλον. Δεν ξέρω αν μπορεί ποτέ να επαναληφθεί. Στο ποδόσφαιρο ποτέ μην πεις ποτέ, αλλά οι ισορροπίες και τα μεγέθη έχουν αλλάξει. Η πρώτη φορά είναι πάντα ιδιαίτερη. Το ΑΠΟΕΛ έχει πετύχει τρεις φορές να περάσει στα νοκ άουτ. Αυτό μας κάνει περήφανους. Αποτελούν τον οδηγό μας για το μέλλον».