Ο Άρης μετά από τρεις αγωνιστικές μακριά από τις νίκες επέστρεψε στις επιτυχίες. Οι κίτρινοι με ένα καταιγιστικό πρώτο μέρος επικράτησαν 3-0 του ΟΦΗ στο Ηράκλειο για την 23η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

ΟΦΗ - Άρης 0-3: Κιτρινόμαυρος σίφουνας στο Ηράκλειο και φουλ για playoffs

O Λούκας Ρουπ ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό, ενώ στο 30′ με υπέροχη ενέργειά του τροφοδότησε τον Νταρίντα για το 2-0. Το αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Ιτούρμπε στο 90′.

Κάπως έτσι, ο Άρης είναι στην 6η θέση με 34 πόντους. Βρίσκεται στο +6 από τον Ατρόμητο και στο -1 από τον 5ο Βόλο και φουλάρει για τα playoffs.

Από την άλλη, ο ΟΦΗ παρέμεινε στην 10η θέση με 23 βαθμούς.

Το ματς

Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά του. Ο Άρης ήταν καταιγιστικός στο πρώτο 45λεπτο, με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά να προειδοποιεί σε δύο περιπτώσεις, αλλά τον Μανδά να έχει τις ανάλογες απαντήσεις. Δεν συνέβη ωστόσο το ίδιο και στο 10ο λεπτό, όταν οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Πίρσμαν ενώ έπεφτε κατάφερε να έχει επαφή με την μπάλα και να τη στείλει στο δεύτερο δοκάρι. Εκεί ο Ρουπ με δύο δύσκολα κοντρόλ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0. Οι κίτρινοι είχαν την απόλυτη υπεροχή και στο 24′ είχαν δοκάρι με ωραίο σουτ του Νταρίντα.

Στο 30ο λεπτό ο Άρης διπλασίασε τα τέρματά του. Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην κόντρα με τον Ματέο Γκαρσία να δίνει την μπάλα στον Ρουπ στα δεξιά. Με μία εξαιρετική του ενέργεια νίκησε τους αντιπάλους του, μοίρασε στον Νταρίντα, ο οποίος ακολουθούσε πλασάροντας για το 2-0. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος ο Άρης φάνηκε να διαχειρίζεται περισσότερο το προβάδισμά του, με τον ΟΦΗ να ψάχνει τρόπο να επιστρέψει στο παιχνίδι. Στο 55′ ο Τοράλ έκανε ένα σουτ εκτός περιοχής πάνω στον Κουέστα, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μοσκέρα ήταν άστοχος από πλεονεκτική θέση μέσα στο “κουτί”.

Ο Άρης προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα και είχε καλές στιγμές με τους Αμπουμπακάρ Καμαρά και Νταρίντα. Οι Κρητικοί κυκλοφορούσαν με τους παίκτες του Τερζή να κλείνουν τους χώρους. Στο 79ο λεπτό ο Μπάκιτς έκανε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνάει λίγο έξω.

Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν τον θρίαμβό τους στο 90′. Ο Ιτούρμπε έκλεψε την μπάλα, πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά, έβαλε τον Βούρο πίσω και σκόραρε για το 3-0.

ΟΦΗ - Άρης 0-3: Κιτρινόμαυρος σίφουνας στο Ηράκλειο και φουλ για playoffs

ΟΦΗ: Μανδάς, Βούρος, Γιαννούλης (82′ Γιοχού), Τοράρινσον, Λάρσον (72′ Μπιφουμά), Μεγιάδο, Ντιουσέ (46′ Φελίπε – 52′ Μοσκέρα), Μπαλογιάννης (46′ Τσιλιανίδης), Μπακίτς, Τοράλ, Ντίκο

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Ενκουλού, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Οντουμπάτζο, Πάλμα (60′ Ιτούρμπε), Ετέμπο, Ρουπ (60′ Ντουκουρέ), Νταρίντα (80′ Χριστοδουλόπουλος), Ματέο Γκαρσία (80′ Εμπακατά), Καμαρά (89′ Νταμπό)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Stoiximan Super League: Η βαθμολογία μετά την 23η αγωνιστική