Ο Πρόδρομος Πετρίδης, πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ παρέθεσε δημοσιογραφική διάσκεψη στον «Αρχάγγελο» παρουσιάζοντας τρόπους για οικονομική ενίσχυση. Έγινε κάλεσμα το οποίο θα απευθύνεται σε όλους. Από τον απλό φίλαθλο (μέσω λαχνού ενίσχυσης) μέχρι και σε πιο εύπορους οπαδούς της ομάδας. Το παρών τους θα έδωσαν και οι ποδοσφαιριστές των γαλαζοκιτρίνων Εφραίμ, Κβιλιτάια, Κρέσπο και Σατσιάς.
Η ιστοσελίδα μας βρισκόταν στον χώρο και σας μετέφερε όλα όσα ειπώθηκαν:
Πρόδρομος Πετρίδης: «Το ΑΠΟΕΛ είναι εδώ ενωμένο, δυνατό και θα διεκδικήσει όλα τα τρόπαια εντός Κύπρου. Παρά το ότι είμαστε μακριά από τίτλους τα τελευταία χρόνια, αυτό που θέλουν όλοι να φτάσουν είναι το ΑΠΟΕΛ. Διαπιστώνουμε πως η πολεμική ενάντια στο ΑΠΟΕΛ αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο αλλά δεν μας πτοεί και μπορούμε με τον κόσμο μας να αντέξουμε. Βλέπουμε επενδυτές και ακούμε για μεταγραφές εκατομμυρίων τις τελευταίες μέρες. Υπάρχει υψηλός ανταγωνισμός, με την είσοδο ξένων επενδυτών, με απεριόριστα κεφάλαια στον χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου. Όλοι αυτοί έχουν αλλάξει το στάτους που γνωρίζαμε. Βλέπουμε νέες ομάδες με τα απεριόριστα κεφάλαια που τους διοχετεύονται, να γίνονται σε ελάχιστο χρόνο από κομπάρσοι πρωταγωνιστές. Βλέπουμε να γίνονται μεταγραφές εκατομμυρίων, για τις οποίες αμφιβάλλω.
Διαπιστώνουμε ότι χρόνο με τον χρόνο ότι αν δεν ελεγχθεί από πλευράς ΚΟΠ αυτή η αλλαγή και μείνει ανεξέλεγκτη, μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε εξαφάνιση ομάδων, όπως η Αλκή. Η ΚΟΠ πρέπει να παρέμβει. Το ΑΠΟΕΛ ότι πέτυχε το πέτυχε μόνο του χωρίς ξένα δεκανίκια. Αποτελεί τη δύναμη του παρελθόντος του παρόντος και του μέλλοντος. Ευχαριστούμε θερμά τον κόσμο μας που κάνει έδρα κάθε γήπεδο που αγωνιζόμαστε. Ευχαριστώ και το προπονητικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές. Μας κάνουν περήφανους με την προσπάθεια τους. Είμαι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο και στο ΑΠΟΕΛ. Το λέω και ανατριχιάζω ότι η φετινή ομάδα έχει το καλύτερο κλίμα. Εμείς θα είμαστε δίπλα τους. Κτυπώ ξύλο να συνεχίσουμε έτσι. Πάμε τώρα στον λόγο που είμαστε εδώ, για την οικονομική ενίσχυση. Έχουμε ομόλογα για αγορές. Έχουμε 20.000 κουπόνια που κοστολογούνται από 25 ευρώ. Θα πωλούνται μέσα από τα Orange Shop και λεπτομέρειες θα βρείτε στην ανακοίνωση που θα ακολουθήσει. Μάλιστα θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα δώρο αξίας 40 χιλιάδων ευρώ».
Ποιο είναι το ποσό που χρειάζεται και περιμένει; «Όσο και να είναι εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε σωστοί. Να πληρώνουμε τους ποδοσφαιριστές και να είμαστε σωστοί στις υποχρεώσεις μας. Όπως ανταπεξέλθαμε τόσο καιρό, όπως θα περάσουμε και τα κριτήρια του Μαρτίου. Το είχαμε πει πως θα ήταν στα 7 με 8 εκ. Έχουμε καλύψει τα 3 εκ. από δικές μας προσπάθειες και προσπαθούμε να βρούμε τα άλλα 5 εκ. για να στεφθούμε πρωταθλητές».
Για τις μεταγραφές: «Σε σχέση με τις άλλες ομάδες οι δικές μας είναι οι πιο ποιοτικές. Έχουμε πετύχει το μέγιστο και περισσότερο από τις προηγούμενες χρονιάς».
Για τον επενδυτή και τις άλλες ομάδες: «Το ΑΠΟΕΛ δεν είναι ομαδούλα για να παραχωρηθεί σε κανέναν επενδυτή της ώρας. Άλλο ο μακροχρόνιος επενδυτής και άλλο ο βραχυπρόθεσμος. Ενέργειες κάνουμε. Συζητούμε με διάφορους αλλά υπάρχουν κάποιες αρχές που δεν μπορούμε να τις παραβούμε. Έχουμε πληροφορίες ότι όπως και άλλοι πρόεδροι διαμαρτύρονται από καιρό σε καιρό θα πρέπει να ελεγχθούν από που έρχονται αυτά τα λεφτά και από που πηγάζουν αυτές οι επενδύσεις σε κάποιες ομάδες και πόσο καθαρά είναι αυτά που επενδύουν. Έχει μεγάλη σημασία. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι υπάρχουν ιδιοκτήτες δύο ομάδων στην Κύπρο. Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό».
Για τα οικονομικά: «Αν μείνουμε εκτός Ευρώπης υπάρχει σχέδιο για τη νέα σεζόν αλλά αυτή τη στιγμή σκέφτομαι πως θα πάμε μέχρι τον Μάιο. Όπως έχουμε κάνει τα τελευταία τρία χρόνια να διεκδικούμε πρωτάθλημα και κύπελλο αυτή τη στιγμή, παρά τα προβλήματα μας, σε σχέση με άλλες ομάδες που μπήκαν ομίλους και είναι πίσω από εμάς αγωνιστικά».
Για το γήπεδο: «Είμαστε στη διαδικασία σχεδίων. Θα κάνουμε την αίτηση μας στην πολεοδομική. Θα το κάνουμε το γήπεδο! Για όλους όσοι χλεύαζαν το γήπεδο είναι η σωτηρία του ΑΠΟΕΛ αγωνιστικά και οικονομικά. Παίζει μεγάλο και καθοριστικό ρόλο η έδρα με αυτούς τους οπαδούς που έχουμε».
Αν θα αλλάξουν τα πλάνα με την αλλαγή κυβέρνησης: «Δεν παίζει ρόλο γιατί δεν έχουμε κάνει συμφωνία με καμία κυβέρνηση. Το ΑΠΟΕΛ είναι κυβέρνηση (γέλια)».
Για το ότι πριν μερικούς μήνες δήλωνε πως ήθελε να αποχωρήσει από το ΑΠΟΕΛ: «Μου δίνουν δύναμη οι παίκτες μου, η ομάδα μου και η πορεία μας».


Για τη διαιτησία: «Είπαμε να δώσουμε κάποιο χρόνο στον Μάζιτς για τους νέους ρεφ. Χαίρομαι που το ΑΠΟΕΛ ότι βρίσκεται στη 2η θέση και σύντομα θα είναι στην 1η θέση υπό το καθεστώς με ξένους διαιτητές. Επειδή πολλοί είπαν πως με το VAR δεν μπορεί να κατακτήσει τίτλο το ΑΠΟΕΛ. Υπάρχουν καλοί Κύπριοι διαιτητές αλλά βλέπουμε κάποια λαθάκια. Το ίδιο και από τους ξένους. Εύχομαι οι ξένοι να βοηθήσουν τους Κύπριους».

Για τον Κβιλιτάια: «Είχα πρόταση γι’ αυτό το παιδί που κάθεται δίπλα μου (σ.σ. Κβιλιτάια), αλλά επέλεξα να μείνει και να μην τον παραχωρήσω παρά το οικονομικό πρόβλημα και να τον κρατήσω εδώ μαζί μας, απορρίπτοντας την. Ήταν μάλιστα, πρόταση με πολύ καλά λεφτά».
Οι τρόποι ενίσχυσης στα παρακάτω βίντεο: 

Γιώργος Εφραίμ:

 

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ