Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Μπάγερν Μονάχου και νυν μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA,Καρλ Χάινς Ρουμενίγκε, διαβεβαιώνει ότι το σκάνδαλο δεν τον εξέπληξε. Το σκάνδαλο BarçaGate είχε επιπτώσεις όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά και εκτός συνόρων. Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε από την AS και το «La Cadena Ser» για πληρωμές της Μπαρτσελόνα στον νούμερο 2 της διαιτησίας στην Ισπανία, σχολιάστηκε από έναν θρύλο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, τον Καρλ Χάινς Ρουμενίγκε,σε συνέντευξή του στην «Corriere dello Sport».

«Πιστέψτε με όταν σας λέω ότι γέλασα διαβάζοντας αυτή την είδηση. Αλλά δεν με εκπλήσσει: κάθε φορά που παίζαμε στην Ισπανία είχα ένα περίεργο συναίσθημα», δήλωσε ο πρώην Γερμανός επιθετικός αναφερόμενος στην υπόθεση. «Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα που δεν επηρεάζουν μόνο το εθνικό πρωτάθλημα της χώρας. Το ζήτημα της διαιτησίας πρέπει επίσης να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη», πρόσθεσε.

Ο άλλοτε CEO της Μπάγερν Μονάχου αναφέρθηκε και πάλι στην Ευρωπαϊκή Super League, στην οποία ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA είναι κάθετα αντίθετος: «Δεν είναι τυχαίο ότι η ιδέα ήρθε από τρεις συλλόγους με τεράστια προβλήματα ρευστότητας. Ο στόχος του; ήταν να αποκτήσουν γρήγορα σημαντικά έσοδα. Τώρα η πρόταση της Super League έχει πάει από 20 σε 80 ομάδες, αλλά το ποδόσφαιρο δεν θα αντέξει μια τέτοια ριζική αλλαγή. Από την άλλη πλευρά, αυτό που πρέπει να αλλάξει και γρήγορα γρήγορα, είναι το Financial Fair Play, θα πρέπει να είναι πιο αυστηρό. Οι σύλλογοι δέχονται συνεχώς πιέσεις από τους οπαδούς και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να ξοδεύουν και να ξοδεύουν. Αλλά το ποδόσφαιρο είναι η μόνη βιομηχανία που παράγει μόνο ζημιές»