«Χ»αμένη ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ να ανέβει μόνο στην κορυφή, αφού έμεινε στην ισοπαλία με 1-1 κόντρα στη Δόξα στο ΓΣΠ και δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ήττα την ήττα της ΑΕΚ από την ΑΕΛ νωρίτερα.
Οι φιλοξενούμενοι πήγαν να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους μπαίνοντας καλύτερα και χάνοντας τέσσερεις μοναδικές φάσεις, ωστόσο το γκολ δεν ήρθε. Έτσι, οι γαλαζοκίτρινοι έκαναν πράξη το «όταν δεν το βάζεις η μπάλα σε τιμωρεί» και στην πρώτη τους ευκαιρία κατάφεραν να βρουν το γκολ που τους έδωσε ψυχολογία και άλλαξε το ρου του αγώνα. Συγκεκριμένα στο 29’ ο Ντβάλι με κοντινή κεφαλιά έπειτα από (μια ακόμη) ασίστ του Μπεν άνοιξε το σκορ (1-0).
Με το… καλησπέρα της επανάληψης, στο 48ο λεπτό ο Ασάντε έφερε το ματς στα ίσα (1-1) με κοντινό πλασέ μετά το γύρισμα του Κοβάσεβιτς. Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς ήταν αυτή που ανέβασε ρυθμό και έψαξε πιο ζεστά το δεύτερο, κάτι που θα μπορούσε να πετύχει ο Μαρκίνιος στο 89’ αλλά η προσπάθεια του σταμάτησε στο δοκάρι.
Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος και το ΑΠΟΕΛ παρά τον βαθμό που πήρε και ανέβηκε στους 53 έχασε την ευκαιρία να ανέβει μόνο στην κορυφή, εκεί που παραμένει η ΑΕΚ με 54 βαθμούς, παρά την ήττα της από την ΑΕΛ. Η Δόξα έφτασε τους 15 βαθμούς.

ΑΠΟΕΛ (Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Τσεπάκ, Κρέσπο, Ντβάλι, Φεράρι (17′ Γουΐλερ), Κοσταντίνοφ, Σαρφό, Ντάλσιο (74′ Μαρκίνιος), Εφραίμ (56′ Βιγιαφάνες), Μπεν, Μακέντα.
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Τσιλιγγίρης, Νταουσβίλι, Σατσιάς, Ηλία. 

Δόξα (Σακκάς): Σισκόφσκι, Αντενόν, Τιτζανί (71′ Κέρλα), Σαντίκ, Ασαμόα (35′ Μπένι), Κοβάσεβιτς, Καραμανώλης, Στυλιανού, Τραϊτσέφσκι, Ασάντε (83′ Μέσα), Τρούγιτς (83′ Ερέρα).  
Στον πάγκο: Κωνσταντίνου, Ίλιτς, Ογιάλα, Παυλίδης, Φασουλιώτης, Ναγκάρ. 

Στο όριο καρτών: Κρέσπο, Σούσιτς, Κοσταντίνοφ, Ντάλσιο, Δώνης (2), Γουΐλερ, Σατσιάς (5) / Σισκόφσκι, Ίλιτς, Ασάμοα, Τραϊτσέφσκι, Σόπτσικ (2), Αντενόν (5), Κοβάσεβιτς (9).

ΣΚΟΡΕΡ: Ντβάλι (29′) / Ασάντε (48′).
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σαρφό, Ντβάλι / Τρούγιτς.
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 7.000

Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Κωμοδρόμος Ηράκλης
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
VAR: Κώστα Ροβέρτος
AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος
Παρατηρητής: Δημητρίου Βασίλης

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ:
ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ.

*Η ατμόσφαιρα από τους φίλους του ΑΠΟΕΛ.
9′ Τεράστια διπλή χαμένη ευκαιρία για τη Δόξα. Ο Ασάντε γύρισε στον Τρούγιτς που έκανε το πλασέ αλλά ο Ντβάλι απομάκρυνε στη γραμμή, ενώ στη συνέχεια η μπάλα έφτασε στον Σαντίκ που ούτε αυτός κατάφερε να σκοράρει αφού ο Κρέσπο παρενέβη την υστάτη.
16′ Ακόμα μια μοναδική χαμένη φάση για τους φιλοξενούμενος. Ο Μπέλετς απέκρουσε την κοντινή κεφαλιά του Σαντίκ και στη συνέχεια το πλασέ του Τρούγιτς από ευνοϊκή θέση έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
17′ Αναγκαστική αλλαγή για το ΑΠΟΕΛ. Γουΐλερ στη θέση του Φεράρι.
19′ Πλασέ του Εφραίμ, άστοχο.
29′ ΓΚΟΛ 1-0. Εκτέλεση φάουλ του Μπεν στο δεύτερο δοκάρι, ο Ντβάλι με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR για οφσάιντ και μέτρησε κανονικά.


35′ Αναγκαστική αλλαγή και για τη Δόξα. Μπένι αντί Ασαμόα.
37′ Διπλή τεράστια χαμένη ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Ο Μπεν σέντραρε, ο Μακέντα έπιασε την κεφαλιά αλλά με τον Καραμανώλη να τη διώχνει στη γραμμή. Στη συνέχεια, η κεφαλιά του Κοσταντίνοφ, ανάγκασε τον Σισκόφσκι σε εξαιρετική απόκρουσε σε κόρνερ.
41′ Κίτρινη στον Τρούγιτς.
42′ Σουτ του Ντάλσιο από το σημείο του πέναλτι, η μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σισκόφσκι.
45′ Tέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων.
ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ.

ΣΧΟΛΙΟ: Η Δόξα πήγε να αιφνιδιάσει το ΑΠΟΕΛ μπαίνοντας καλύτερα και χάνοντας τέσσερεις πολύ μεγάλες φάσεις, ωστόσο, οι γαλαζοκίτρινοι στην πρώτη τους ευκαιρία κατάφεραν να βρουν το γκολ που τους έδωσε ψυχολογία και άλλαξε το ρου του αγώνα.

ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΜΕΡΟΥΣ.
48′ ΓΚΟΛ 1-1. Ο Ασάντε με κοντινό πλασέ έπειτα από συρτή σέντρα του Κοβάσεβιτς ισοφαρίζει. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR για χέρι του Ασάντε, ωστόσο κατακυρώθηκε.

55′ Σέντρα του Τσεπάκ, η μπάλα έφτασε στον Εφραίμ αλλά το πλασέ που επιχείρησε ήταν απελπιστικά άστοχο.
56′ Βιγιαφάνες μέσα, Εφραίμ έξω.
62′ O Σαντίκ είδε εκτός εστία τον Μπέλετς, έκανε το μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε σε συμπαίκτη του και έφυγε έξω.
67′ Φαλτσαριστό σουτ του Ντάλσιο, άουτ.
71′ Κέρλα στη θέση του Τιτζανί.
73′ Σωτήρια επέμβαση του Σισκόφσκι στο πλασέ του Ντάλσιο.
74′ Ο Ντάλσιο αφήνει τη θέση του στον Μαρκίνιος.
75′ Καταπληκτική επέμβαση του Σισκόφσκι σε κόρνερ σε σουτ του Βιγιαφάνες.
80′ Σουτ του Σαρφό και πάλε σε ετοιμότητα ο κήπερ της Δόξας.
83′ Μέσκα και Ερέρα αντί Ασάντε και Τρούγιτς.
85′ Κίτρινη στον Σαρφό.
89′ Δοκάρι για το ΑΠΟΕΛ σε σουτ του Μαρκίνιος με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ.
90′ Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων.
90+1′ Πλασέ του Μπένι, άστοχο.
90+4′ Σουτ του Σαρφό ο Σισκόφσκι και πάλι είχε την απάντηση.
90+5′ Κίτρινη στον Ντβάλι.
90+6′ Διαμαρτυρίες του ΑΠΟΕΛ για πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Κρέσπο. Ο ρεφ έδειξε να συνεχιστεί το ματς, ούτε το VAR παρενέβη. Η επαναληπτική προβολή δείχνει ότι δεν υπήρξε κάτι το μεμπτό.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ