Μέχρι στιγμής βγήκαν τέσσερα εισιτήρια για την 8άδα του Κυπέλλου Coca Cola, σήμερα θα βγει ακόμα ένα, ενώ μέχρι και τις 19 Ιανουαρίου θα γνωρίζουμε τις 8 ομάδες που θα αποτελέσουν την προημιτελική φάση.

Το Κύπελλο είναι ένας διαφορετικός θεσμός αλλά συνδέεται με το πρωτάθλημα και παίζει σημαντικό ρόλο στα ευρωπαϊκά εισιτήρια.
Ο Κυπελλούχος παίρνει σίγουρα ευρωπαϊκό εισιτήριο και αν αυτός τερματίσει στην πρώτες τρεις θέσεις στο πρωτάθλημα τότε η 4η θέση στέλνει ομάδα στην Ευρώπη.
Όπως εξελίσσονται τα δεδομένα το πράγμα φαίνεται να δυσκολεύει καθώς ομάδες που βρίσκονται στα πολύ ψηλά του βαθμολογικού πίνακα μένουν εκτός συνέχειας του Κυπέλλου.

Η ΑΕΚ η οποία αυτή την στιγμή κρατά μέσω πρωταθλήματος θέση Ευρώπης (1η) τέθηκε νοκ-άου στο Κύπελλο, ενώ είναι δεδομένο ότι άλλη μια ομάδα από την πρώτη 4άδα δεν θα συνεχίσει καθώς στις 18 του μήνα θα αναμετρηθεί το ΑΠΟΕΛ με τον Άρη. Λιγότερες πιθανότητες να αποκλειστεί συγκεντρώνει η Πάφος FC η οποία επίσης την δεδομένη στιγμή μέσω πρωταθλήματος «κρατά» ευρωπαϊκό εισιτήριο καθώς είναι το ξεκάθαρο φαβορί κόντρα στον Ακρίτα.
Όλο αυτό το σκηνικό αυξάνει τις πιθανότητες ώστε μια ομάδα εκτός πρώτης τετράδας να φτάσει μέχρι και την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Χρίστος Χρίστου