Την απόσυρσή του από την εθνική ομάδα της Γαλλίας ανακοίνωσε ο Ούγκο Γιορίς, με τον προπονητή των «τρικολόρ», Ντιντιέ Ντεσάν να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον 36χρονο τερματοφύλακα!

Ο 54χρονος τεχνικός εκθείασε την προσφορά του Γιορίς στην εθνική ομάδα της χώρας του, χαρακτηρίζοντάς τον πιστό υπηρέτη που πάντα έβαζε το καλό της ομάδας πάνω από τον εαυτό του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής της εθνικής Γαλλίας:

«Εγώ και όλοι μας πρέπει να σεβαστούμε την απόφασή του να αποχωρήσει, παρά το γεγονός πως ήταν ο βασικός μας τερματοφύλακας μέχρι και το Μουντιάλ του Κατάρ. Με είχε ενημερώσει για την απόφασή του μερικές μέρες πριν. Υπήρξε πιστός υπηρέτης της εθνικής και θέλω να τον συγχαρώ για την πορεία του με την ομάδα. Πέρα από όλα όσα έχει καταφέρει, το ταλέντο του και τον επαγγελματισμό του, την τεράστια συνεισφορά του στις μεγαλύτερες επιτυχίες μας, στο Μουντιάλ του 2018, το Nations League του 2021, την πορεία μας μέχρι τον τελικό στο Euro του 2016 και τον τελικό του φετινού Μουντιάλ, ο Ούγκο είναι ένας φανταστικός άνθρωπος».

«Ήταν ήδη αρχηγός της εθνικής όταν ανέλαβα τα ηνία της ομάδας το 2012, διατήρησα το περιβραχιόνιο στο μπράτσο του και δεν το μετάνιωσα ούτε για μια στιγμή. Ο Ούγκο γνώριζε πολύ καλά τι σημαίνει να παίζεις για την εθνική και πάντα έβαζε σε δεύτερη μοίρα τον εαυτό του για το συμφέρον της ομάδας. Του εύχομαι να είναι πάντα καλά!».