Ακόμη μία ευκαιρία θέλει και ζητεί από τη Ρεάλ ο Μαριάνο που είναι διατεθειμένος να πάρει τα μισά χρήματα για να ανανεώσει και να πείσει ότι αξίζει να βρίσκεται στο ρόστερ της «βασίλισσας».
Ο Μαριάνο Ντίας είναι γεγονός πως δεν έχει πείσει μέχρι στιγμής στη Ρεάλ. Ο Κάρλο Αντσελότι δεν τον εμπιστεύεται, του δίνει λίγες ευκαιριες με αποτέλεσμα ο ίδιος να είναι διατεθειμένος να θυσιάσει ακόμα και τις αποδοχές του.
Ο Μαριάνο έχει μόλις τέσσερα ματς στη La Liga και μία συμμετοχή, επίσης, στο Champions League και  δείγμα πως δεν υπολογίζεται ιδιαίτερα. Το συμβόλαιό του με τους «μερέγχες» ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, με τον ίδιο να έχει προσεγγίσει τους ανθρώπους της ομάδας για να το επεκτείνει κατά δύο χρόνια ακόμα, ζητώντας άλλη μία ευκαιρία.
Μάλιστα, για να προσπαθήσει να πείσει τη διοίκηση της Ρεάλ, ο Μαριάνο έχει πει πως είναι διατεθειμένος να κόψει τον μισθό του στα… δύο, δηλαδή να τον μειώσει κατά 50%. Από τα 4,5 εκατ. ευρώ που παίρνει τώρα ετησίως, να πάει ο μισθός του στα 2,25 εκατ. ευρώ.