Κοινή (κι εύκολη) διαπίστωση μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα: τα σερί δεν δίνουν διαφορές, παρά μόνο (ως τώρα) τις καλύπτουν. Το ΑΠΟΕΛ μετράει εννέα συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, αλλά είναι μόλις στο +2 από την ΑΕΚ και πιθανόν αυτή να είναι και η διαφορά του από την Πάφος FC, αν η τελευταία νικήσει την Καρμιώτισσα τη Δευτέρα.
Η ομάδα της Λάρνακας κατέγραψε από την πλευρά της εφτά διαδοχικά νικηφόρα αποτελέσματα, αλλά είναι στο -2 από την κορυφή. Η δε παφιακή ομάδα, παρά το αρχικό νικηφόρο σερί της είναι αυτή τη στιγμή στο -5 από την πρώτη θέση, στην οποία βρισκόταν στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος λόγω των τριών συνεχόμενων αρνητικών αποτελεσμάτων.
Οι αρχικές αποτυχίες που είχαν στο πρωτάθλημα τόσο το ΑΠΟΕΛ όσο και η ΑΕΚ, είναι ο λόγος που παρά το μεγάλο νικηφόρο σερί τους δεν τους έχουν επιτρέψει να αποκτήσουν μεγαλύτερες διαφορές, αλλά κυρίως να της καλύψουν.
Για την ομάδα της Λευκωσίας βεβαίως, της επέτρεψαν να ανέβει στο πρώτο σκαλοπάτι της βαθμολογίας. Για την ομάδα της Λάρνακας δε, να μειώσει την απόσταση από την κορυφή από το -7 στο -2. Το νόμισμα έχει δύο όψεις. Διαλέγετε και παίρνετε…

Ανδρέας Βεντούρης