Ο Λιονέλ Μέσι το ήθελε πολύ. Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες το ήξερε. Δεν θα τον άφηνε μόνο. Δεν θα μπορούσε να τον αφήσει μόνο του! Και κάπως έτσι, η Αργεντινή κατακτά το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλό της στον 21ο αιώνα. Κανείς δεν μπορεί να πει αν ήταν δίκαιο, αλλά σε κάθε περίπτωση, ουδείς μπορεί να απαρνηθεί πως το ήθελαν πολλοί!
Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ ολοκληρώνεται. Ο Μοντιέλ βρίσκεται στην ίδια πρόταση με τον Λιονέλ Μέσι και με τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Αυτός αναλαμβάνει να εκτελέσει το τελευταίο πέναλτι. Παίρνει την ευθύνη, είναι η σειρά του και απέναντί του έχει τον Ουγκό Γιορίς. Δεν είναι απλή υπόθεση. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να είναι, σε ένα ματς που έχει φτάσει στην «ρώσικη ρουλέτα» και η χώρα του δεν έχει «καθαρίσει», παρότι προηγήθηκε δύο φορές;
Ευστοχεί και ο τελικός λήγει. Η Αργεντινή κατακτά το Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια και γίνεται μία από τις τέσσερις ομάδες που το έχει στην συλλογή της, τουλάχιστον τρεις φορές.
Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο απόλυτος ηγέτης της. Αν ψάχνουμε για… ήρωες, πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας σε αυτόν. Σκόραρε συνολικά επτά φορές και μοίρασε τρεις ασίστ. Είχε συμμετοχή σε 10 γκολ, με τον Κίλιαν Εμπαπέ να είναι ο μοναδικός που ακολούθησε, όντας ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των Μουντιάλ, μαζί με τον Σερ Τζεφ Χαρστ, που κάνει χατ-τρικ σε Παγκόσμιο Κύπελλο.
Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή και στον Λιονέλ Μέσι αξίζει κάθε τίτλος που έχει κατακτήσει. Πόσο μάλλον ένα Μουντιάλ, που κατάφερε να βρει δίχτυα σε κάθε διαφορετικό γύρο. Στην φάση των «16», στα προημιτελικά και στον τελικό. Ο πρώτος που το καταφέρνει από τότε που το τουρνουά μπήκε στην ζωή μας…
Παράλληλα, γίνεται ο 9ος διαφορετικός ποδοσφαιριστής και ο πρώτος Αργεντίνος, που κατακτά τη Χρυσή Μπάλα, το Champions League και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ουτοπικό, ανεπανάληπτο και ακόμη και αν δεν μπορεί να μπει ακόμη σε σύγκριση με τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, τότε πότε θα το κάνει;
Σε ένα τέτοιο ταξίδι όμως, δεν μπορείς να είσαι μόνος σου. Δεν γίνεται να είσαι μόνος, με τον Εμιλιάνο Μαρτίνες να είναι ακόμη ένας πρωταγωνιστής για την «αλμπισελέστε». Από τον ημιτελικό του Κόπα Αμέρικα μέχρι και τον τελικό του Μουντιάλ που παρακολουθήσαμε, είναι πάντα παρών!
Έπιασε πέναλτι απέναντι στην Κολομβία στο Κόπα Αμέρικα, τον πρώτο μεγάλο τίτλο του Μέσι με την «αλμπισελέστε», είχε τρομερή επέμβαση κόντρα στην Αυστραλία, κράτησε όρθια την ομάδα του στη «ρώσικη» ρουλέτα με την Ολλανδία και φτάσαμε στο τελευταίο ματς του Λιονέλ Μέσι στο Μουντιάλ.
Πριν οδηγηθούμε στην διαδικασία των πέναλτι, καταγράφει μία απίθανη επέμβαση. Σταματά τον Κόλο Μουανί, βγάζει το πόδι με μία αντανακλαστική κίνηση και «αποφασίζει» αυτομάτως να στείλει το ματς στην αγαπημένη του… συνήθεια.
Πιάνει και πάλι πέναλτι, διαλέγει να πέσει σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις στην ίδια γωνία, οδηγεί τους Κομάν και Τσουαμενί σε «αστοχία» και η Αργεντινή παίρνει τον τίτλο!
Ουδείς μπορεί να πει πως ο καλύτερος παίκτης της Αργεντινής είναι ο Εμιλιάνο Μαρτίνες. Αλλά σίγουρα, δεν ήταν ποτέ μόνος του ο Λιονέλ Μέσι. Το πήραν μαζί! Τελικά, ο γκολκίπερ της Άστον Βίλα «πέθανε» για να κάνει τον αρχηγό του ευτυχισμένο…