Η Ανώτατη Επιτροπή Υλοποίησης και Κληροδότησης που είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της το θάνατο και δεύτερου εργάτη για τη διοργάνωση στη διάρκεια του τουρνουά.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο Τζον Εντζάου Κιμπουέ εργαζόταν ως σεκιούριτι στο “Λουσαΐλ Αϊκόνικ Στέιντιουμ” και τον Σάββατο 10 Δεκεμβρίου έπεσε από ύψος στη διάρκεια της βάρδιας του.

Οι γιατροί του γηπέδου του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, όμως διακομίστηκε με ασθενοφόρο στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Χαμάντ. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών για τρεις ημέρες, την Τρίτη ανακοινώθηκε ο θάνατός του.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι διοργανωτές ερευνούν με διαδικασία κατ’ επείγοντος τις συνθήκες που οδήγησαν στην πτώση του και θα προβούν σε νέες ανακοινώσεις όταν ολοκληρωθεί η έρευνα.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχε ανακοινωθεί ο θάνατος ενός Φιλιππινέζου εργάτη που είχε αναλάβει να διορθώσει το φωτισμό σε ένα πάρκινγκ στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η Σαουδική Αραβία.

Ο θάνατος του Κιμπουέ είναι ο δεύτερος σε εργατικό δυστύχημα κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ 2022 που ανακοινώνεται από τους διοργανωτές και προστίθεται σε αυτούς που είχαν προηγηθεί κατά τη δωδεκαετή προετοιμασία της διοργάνωσης. Σημειώνεται ότι στη διάρκεια του τουρνουά έχουν χάσει τη ζωή τους και δύο δημοσιογράφοι και ένας φωτορεπόρτερ.