Η ποδοσφαιρική μας ομοσπονδία, οφείλει να πάρει θέση. Να τερματίσει…την ασυλία και την ατιμωρησία, όλων όσων με τις αποφάσεις τους, εκθέτουν το κύρος του ποδοσφαίρου μας (όσο έμεινε βέβαια) και η πιο χειροπιαστή πλέον απόδειξη, είναι η ανακολουθία που κυριαρχεί στις σημαντικές αποφάσεις του Αθλητικού Δικαστή.
Είναι τόσο ξεκάθαρα πλέον τα γεγονότα που ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ την ΚΟΠ να πάρει θέση για τα έργα και ημέρες του κυρίου Αριστοτέλη Βρυωνίδη.
Πιθανόν, να θεωρούν ότι είναι καλός νομικός ( και ίσως να είναι ο άνθρωπος), όμως αυτό που συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια, δημιουργεί ερωτηματικά και προκαλεί πολλά μα πάρα πολλά ΓΙΑΤΙ, ο Αθλητικός Δικαστής, ενώ μένει εκτεθειμένος στις αποφάσεις του που ανατρέπονται από το Εφετείο, εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της ΚΟΠ.
Και προσέξτε. Δεν είναι θέμα προέδρου της ομοσπονδίας ή οποιουδήποτε άλλου, παρά μόνο θέμα όλου του ποδοσφαίρου μας και ξέρουμε πολύ καλά, ότι το Κυπριακό ποδόσφαιρο, εκπροσωπείται από το δ.σ και την εκτελεστική επιτροπή της ΚΟΠ.
Ψάξαμε και βρήκαμε μερικές αποφάσεις του Αθλητικού Δικαστή που έτυχαν απόρριψης από το εφετείο και τις παραθέτουμε στη συνέχεια.


27ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022 (ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ)
Το Εφετείο της ΚΟΠ υπό την Προεδρία του κ. Γιώργου Στυλιανίδη, εξέτασε σήμερα (27/12/2022) την έφεση του Απόλλωνα Λεμεσού κατά της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή, αναφορικά με την τύχη του αγώνα του με την ΑΕΛ για τη 13η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta.
H έφεση του Απόλλωνα απορρίφθηκε και η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή για διεξαγωγή του αγώνα κεκλεισμένων των θυρών παραμερίζεται.
Ομόφωνα το Εφετείο, αποφάσισε το μηδενισμό και των δύο ομάδων για τον μη διεξαχθέντα μεταξύ τους αγώνα της 13ης αγωνιστικής.
Το πλήρες σκεπτικό της απόφασης του Εφετείου θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022 (ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ)

Το Εφετείο της ΚΟΠ αφού συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας (20/02) αποφάσισε, όπως παραμερίσει την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή στην ένσταση του Απόλλωνα, αφήνοντας το τρίποντο στην ΑΕΚ για τη μεταξύ τους αναμέτρηση της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
Η ανακοίνωση της ΚΟΠ: «Μετά την ολοκλήρωση της εκδίκασης των εφέσεων, το Εφετείο της ΚΟΠ υπό την Προεδρία του κ. Πέτρου Κληρίδη, ομόφωνα αποφάσισε ότι η έφεση της ΑΕΚ Λάρνακας αναφορικά με την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή για τον αγώνα της με τον Απόλλωνα ημερομηνίας 28.01.2022, για την 16η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta, επιτυγχάνει.
Η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή για την ένσταση του Απόλλωνα παραμερίζεται.
Το αποτέλεσμα του αγώνα που έγινε στις 8 Ιανουαρίου 2022 παραμένει ως έχει, με σκορ 2-1 υπέρ της ΑΕΚ.
Το Εφετείο απέρριψε την έφεση του Απόλλωνα.
Το πλήρες σκεπτικό της απόφασης του Εφετείου, θα ανακοινωθεί αργότερα».

20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 (ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΚΟΔΙΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ) ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΤΟΣΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡ
Συνεδρίασε σήμερα το Εφετείο της ΚΟΠ και εξέτασε την έφεση της ΑΕΛ κατά της απόφασης της Δικαστικής Επιτροπής  για το κύρος του αγώνα της με τον Απόλλωνα.
Ο πιο πάνω αγώνας έγινε στις 5 Ιανουαρίου 2013, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας.
Το Εφετείο αποφάσισε να διατάξει  την επανεκδίκαση της υπόθεσης από τη Δικαστική Επιτροπή της ΚΟΠ, αφού διαπίστωσε ουσιαστική κακοδικία με τη μη συμπερίληψη του Πειθαρχικού Εισαγγελέα σαν αναγκαίου διάδικου.
Το Εφετείο επίσης διέταξε όπως η ένσταση του Απόλλωνα εκδικαστεί πριν τη διεξαγωγή της επόμενης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος, που είναι προγραμματισμένη για τις 26-27 Φεβρουαρίου 2013.

13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 (ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΠΟΡΔΑ)
Συνεδρίασε σήμερα το Εφετείο της ΚΟΠ και εξέτασε την έφεση που καταχώρησε η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου κατά της απόφασης της Δικαστικής Επιτροπής αναφορικά με τον ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ Borda Etxezarreta Aritz.
Το Εφετείο έκανε ομόφωνα δεκτούς τους λόγους έφεσης και ανέτρεψε την απόφαση της πλειοψηφίας της Δικαστικής Επιτροπής με την οποία είχε ακυρώσει τις δύο αυτόματες αγωνιστικές αποκλεισμού της κόκκινης κάρτας που είχε δεχθεί ο ποδοσφαιριστής στον αγώνα με την ΑΕΛ, στις 26 Νοεμβρίου 2012 στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας.
Το πλήρες κείμενο της απόφασης θα δημοσιευτεί αύριο το πρωί».


Χρειάζεται κάτι άλλο, για να ευαισθητοποιηθούν στην ΚΟΠ; Χρειάζεται επιπλέον έρευνα από τα ΜΜΕ ώστε να αντιληφθούν ότι ο άνθρωπος που εμπιστεύονται για να δικάζει και να καταδικάζει, έχει υποπέσει σε σοβαρά σφάλματα;
Όσο για τον ίδιο τον κύριο Βρυωνίδη, σαφώς και θα έπρεπε αν όχι να υποβάλει την παραίτηση του, να εξηγήσει ή να απολογηθεί για την απόρριψη αποφάσεων του.

Έχει φτάσει σήμερα στο σημείο να αμφισβητείται ολοκληρωτικά η κάθε του απόφαση. Και προσέξτε, δεω ασχοληθήκαμε, ούτε από τα πρόστιμα, ούτε από άλλες πιο απλές του αποφάσεις.
Γιατί, αν γίνει και εκεί έρευνα, τότε η ανακολουθία στις αποφάσεις Βρυωνίδη, θα πάρει μορφή χιονοστιβάδας…
Υ.Γ: Οι τρεις περιπτώσεις που αναφέρονται στο ρεπορτάζ και ειδικά το διάστημα από το 2012-2022, δεν σημαίνουν ότι μόνο αυτές είναι και ειδικά στη 10ετία δεν έγιναν άλλα σοβαρά λάθη.
Τουναντίον μάλιστα. Απλά καταπιαστήκαμε με αυτές θεωρώντας τις σαν τις πλέον ενδεικτικές.

Μιχάλης Παπαγεωργίου