Ο Πιέρος Σωτηρίου παρακολούθησε από το ΓΣΠ το ντέρμπι ΑΠΟΕΛΟμόνοια και το ανέλυσε στην εκπομπή «Goal n’ Roll» της Cytavision.
«Όταν παίζεις σε ένα ντέρμπι όλοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Ένας από τους λόγους που κερδίζει το ΑΠΟΕΛ εύκολα την Ομόνοια είναι και ο κόσμος. Ήταν γεμάτο το γήπεδο και η αύρα του κόσμου βοήθησε».

Τι ξεχώρισε σήμερα από το ΑΠΟΕΛ; «Το πάθος και ο κόσμος».
«Όχι αλλά κατά την διάρκεια του αγώνα το ΑΠΟΕΛ κυριάρχησε σε όλους τους τομείς και πριν την αποβολή. Και πριν την κόκκινη το ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερο και έδειχνε ότι είναι η ομάδα που ήθελε να σκοράρει».

Τα δυο γκολ ήρθαν από φάουλ: «Αν δείτε τα προηγούμενα φάουλ γίνονταν με αριστερό πόδι. Στα δύο γκολ που δέχθηκε η Ομόνοια ήταν με δεξί πόδι. Ο Σαρφό δεν χτυπούσε καλά τα πρώτα φάουλ και τον άλλαξε, πήγε ο Βιγιαφάνες».
Θέλεις να παίξεις σε ένα τέτοιο ντέρμπι; «Μου λείπει αυτή η ατμόσφαιρα, στην Ιαπωνία είναι διαφορετικά».
Μπορεί το ΑΠΟΕΛ να φτάσει μέχρι τέλους; «Ακούω ότι η Πάφος FC και ο Άρης έχουν δυνατές ομάδες. Δυσκολεύομαι να το πιστέψω αλλά θα δω παιχνίδια. Πιστεύω μπορεί να χτυπήσει πρωτάθλημα το ΑΠΟΕΛ. Το ΑΠΟΕΛ έχει το DNA του νικητή, του πρωταθλητή».
Την Ομόνοια πως την είδες; «Την είδα μέτρια προς κακή. Ήταν και η αποβολή και δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα ήταν διαφορετικό το παιχνίδι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΙΕΡΟΣ: «Τον πρώτο λόγο τον έχει το ΑΠΟΕΛ…»