Η Ντίνπρο δεν χρειάζεται πλέον ιδιαίτερες συστάσεις. Την έχουμε δει ήδη τέσσερεις φορές κόντρα σε ΑΕΚ και Απόλλωνα μέσα σε μερικούς μήνες, οπόταν πολύ λεπτομερείς αναλύσεις είναι μάλλον αχρείαστες. Αυτό ισχύει και για έναν ακόμη (σοβαρότατο) λόγο: σε τρεισήμισι μήνες που θα διεξαχθούν οι αγώνες (16 και 23 Φεβρουαρίου), ουδείς μπορεί να γνωρίζει σε ποια κατάσταση θα βρίσκονται οι δύο ομάδες. Απ’ αυτό αρχίζει η όποια συζήτηση. Οι συστάσεις λοιπόν είναι μάλλον αχρείαστες, όχι όμως κάποιες επισημάνσεις.

** Η Ντνίπρο που αντιμετώπισε η ΑΕΚ δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα που βρήκε μπροστά του ο Απόλλωνας στη φάση των ομίλων του Europa Conference League. Το καλοκαίρι προερχόταν από μια πολύμηνη αποχή από την αγωνιστική δράση και οι δύο νίκες δεν πρέπει να παραπλανούν.

** Η Ντνίπρο τότε ήταν κάτι το άγνωστο, τώρα είναι η πρωτοπόρος του ουκρανικού πρωταθλήματος, έχοντας 28 βαθμούς σε 10 αγωνιστικές, με τον εντυπωσιακό απολογισμό των εννέα νικών και μίας ισοπαλίας. Είναι στο +5 από την Σακχτάρ Ντονέτσκ (που έχει πάντως έναν αγώνα λιγότερο) και στο +12 από την τελευταία ουκρανική ομάδα που αντιμετώπισε η ΑΕΚ. Την Ντιναμό Κιέβου…

** Το θετικό για την ΑΕΚ είναι ότι θα βρει ξανά την Ντνίπρο σε περίοδο διακοπής. Το πρωτάθλημα της Ουκρανίας διακόπτεται προσωρινά τον Δεκέμβριο. Η ουκρανική ομάδα θα δώσει το τελευταίο της παιχνίδι πρωταθλήματος στο 2022 στις 26 Νοεμβρίου κόντρα στην Κρίβμπας εκτός έδρας και το επόμενό της είναι με την ΑΕΚ στην «Αρένα», στις 16 Φεβρουαρίου. Από πλευράς αγωνιστικού ρυθμού λοιπόν, η ΑΕΚ, θεωρητικά πάντοτε, θα έχει το αβαντάζ…

** Επαναλαμβάνω το σημαντικότερο απ’ όλα: μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, πολλά αλλάζουν στις ομάδες και ουδείς μπορεί να γνωρίζει όχι σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται η Ντνίπρο, αλλά η ίδια η ΑΕΚ. Ούτως ή άλλως, ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος συνήθως είναι οι «δύσκολοι» μήνες για την ομάδα της Λάρνακας κι εκεί καλείται να επικεντρωθεί. Η Ντνίπρο αργεί (πολύ) ακόμη.

Ανδρέας Βεντούρης