Η ΑΕΛ προβληματίζει με την απόδοση της υπό την έννοια ότι ακόμη δεν έχει αποκτήσει την αγωνιστική σταθερότητα που θα ήθελε. Πέραν τούτου κάποιοι ποδοσφαιριστές έδειξαν με την παρουσία τους ή την μη παρουσία τους ότι είτε είναι στο ρόστερ είτε όχι δεν κάνει καμιά απολύτως διαφορά. Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα για τους μερικούς και οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού θα πρέπει να την κοιτάξουν κατάματα και να δουν πως θα προχωρούν. Βέβαια τα πράγματα δεν είναι ούτε εντελώς μαύρα αλλά και προφανώς δεν θα μηδενιστεί η προσπάθεια της ομάδας που αν μη τι άλλο δείχνει διάθεση να συνέλθει αγωνιστικά υπό τις οδηγίες του Τσέντομιρ Γιανέφσκι.
Ταυτόχρονα με την προσπάθεια αγωνιστικής αφύπνισης και σταθερότητας η ΑΕΛ έχει μια καλή ευκαιρία να χτίσει, πάνω σε ένα δικό της κορμό. Ήδη από την περσινή χρονιά βλέπουμε τον Φραντζή να παίρνει σημαντικό χρόνο συμμετοχής με την ομάδα και το ίδιο να γίνεται και φέτος. Ένα παιδί που μπορεί να δώσει λύσεις σε αρκετές θέσεις της άμυνας λύνοντας τα χέρια του προπονητή του.
Εδώ και μερικά χρόνια έχει «πεταχτεί» και ο Παντελή που και αυτός έδειξε κάποια καλά στοιχεία.
Ο Παντελή που αν και μόλις στα 23 του χρόνια έκανε ντεμπούτο με την ΑΕΛ πριν από έξι έτη! Φέτος μετά από τέσσερεις διαφορετικούς δανεισμούς τα προηγούμενα χρόνια, ήδη έχει καταγράψει περισσότερες συμμετοχές από κάθε άλλη σεζόν.
Πιο κάτω θα βρούμε και τον Κύπρο Νεοφύτου ο οποίος «ξεπετάχτηκε» φέτος στην και με λίγη εμπιστοσύνη περισσότερο από τον προπονητή του θα τον δούμε και άλλο κατά τη διάρκεια του… μαραθώνιου.
Στην κατηγορία αυτή και ο Ευάγγελος Ανδρέου με τον νεαρό μέσο πέρσι να είχε κερδίσει τις εντυπώσεις αλλά φέτος να μην παίρνει χρόνο συμμετοχής. Και αυτός όμως έχει δείξει στοιχεία που με την σωστή καθοδήγηση μπορούν να δουλευτούν και να επωφεληθεί τόσο ο ίδιος, όσο και η ΑΕΛ.
Προφανώς αν ρίξουμε μια ματιά στο ρόστερ υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι ποδοσφαιριστές από τα σπλάχνα της ομάδας που περιμένουν και αυτοί οι τις δικές τους ευκαιρίες.

Αριστείδου Μιχαήλ