Υπολογίζοντας την εποχή των Κλοπ και Πεπ στην τεχνική ηγεσία των Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι, οι «γαλάζιοι» έχουν καταφέρει να σημειώσουν σχεδόν τριπλάσια καθαρή δαπάνη σε μεταγραφές, προκειμένου να φτάσουν σε σημείο να κυριαρχήσουν στην Αγγλία και να διεκδικήσουν το Τσάμπιονς Λιγκ.
Το φετινό δεύτερο – μετά και το Community Shield – ντέρμπι των «κόκκινων» με τους «πολίτες» ίσως και να έχει κάτι πολύ διαφορετικό από την ανελέητη μάχη που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.
Ναι μεν ο Γκουαρδιόλα δεν ξεγράφει τη Λίβερπουλ, την οποία έχει δει να του κάνει μεγάλες ζημιές, ωστόσο, η θέση της ομάδας του Κλοπ και η φετινή εικόνα καθιστούν τη Σίτι ως αδιαφιλονίκητο φαβορί, στη θεωρία.
Το κλαμπ του Μάντσεστερ, από το 2016 και μετά, έχει σημειώσει σχεδόν τριπλάσια καθαρή δαπάνη σε μεταγραφές, συγκριτικά με τους Κυπελλούχους Αγγλίας. Φυσικά η ενίσχυση έναντι πολλών εκατομμυρίων οδήγησε σε απόλυτη κυριαρχία στα εγχώρια, όμως, το ευρωπαϊκό τρόπαιο παραμένει σε εκκρεμότητα και … ως απωθημένο, όσο κι αν το αρνούνται πεισματικά όλοι στους «γαλάζιους».