Ο Ματέο Μαρτσεράνο έρχεται από την Ιταλία για να διαιτητεύσει την αναμέτρηση του ΑΠΟΕΛ κόντρα στην AEK στο ντέρμπι του ΓΣΠ της 8ης αγωνιστικής (22-10/20:00). Ο 42χρονος ρεφ δείχνει να… σπάει ρεκόρ στις κάρτες αφού σε μόλις 5 αναμετρήσεις έβγαλε 30 φορές την κίτρινη και άλλες τέσσερεις την κόκκινη. Μάλιστα, έδειξε και τρεις φορές το σημείο του πέναλτι. Ήταν ο «άρχοντας» σε τέσσερεις αναμετρήσεις για την πρώτη κατηγορία της Ιταλίας και ένα στη Σέριε B’.
Στις 21 Αυγούστου ορίστηκε ως ο ρεφ στο Μπολόνια- Ελλάς Βερόνα για τη 2η αγωνιστική. Εκεί, έδειξε 6 κίτρινες και μια κόκκινη, με τελικό αποτέλεσμα το 1-1.
Στις 31 Αυγούστου, διαιτήτευσε το ματς Νάπολι – Λέτσε (1-1) βγάζοντας από το τσεπάκι του 5 κίτρινες κάρτες, σφυρώντας και ένα πέναλτι.
Σειρά είχε η 6η αγωνιστική και το ματς της Γιουβέντους ενάντια στη Σαλερνιτάνα στο Τορίνο στις 11 Σεπτεμβρίου. Απολογισμός; Οκτώ κίτρινες, τρεις κόκκινες και δύο πέναλτι!
Την 1η Οκτωβρίου για τη β’ κατηγορία της χώρας του, ο Μαρτσεράνο, ήταν ο «άρχοντας» στο Μοντένα-Ρετζίνα, τελειώνοντας το ματς με 6 κίτρινες.
Τελευταίος του αγώνας, αυτός στις 15 Οκτωβρίου ανάμεσα σε Αταλάντα και Σασουόλο. Ο Ιταλός κινήθηκε σε… λογικά (για τον ίδιο) επίπεδα, αφού έδειξε μόνο (!) 5 κίτρινες.

Θράσος Δημητρίου