Μπορεί για κάποιους να πέρασαν…στο ντούκου τα λόγια του Πρόδρομου Πετρίδη, όμως όσοι είναι κοντά του, δεν αιφνιδιάστηκαν. Συζητούν άλλωστε, καθημερινά μαζί του τα δεδομένα όπως έχουν δημιουργηθεί καθώς και πως ο ίδιος, βιώνει πλέον καθημερινά, την κατάσταση.
Η αλήθεια, είναι πως ο πρόεδρος απογοητεύθηκε από την αποτυχία της ομάδας να πάει στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ.
Αλήθεια επίσης, είναι ότι περίμενε πολύ καλύτερη αγωνιστική παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα και άλλα είδε στο γήπεδο.
Μέχρι και την 31η Αυγούστου, έκανε μεταγραφή (βλέπε Τάσος Δώνης) για να γεμίσει όλες τις θέσεις στο ρόστερ. Γενικά, ο πρόεδρος, θεωρεί ότι έκανε τα πάντα, ξεφεύγοντας και από τα επιτρεπτά πλαίσια, προκειμένου να δώσει στον προηγούμενο προπονητή, όλα τα εχέγγυα, ώστε η ομάδα να έχει την κατάλληλη πορεία στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα.
Βλέποντας το αντίθετο αποτέλεσμα, αισθάνεται την αποτυχία και ξέρει ότι αυτή η αποτυχία, ειδικά στην Ευρώπη, κάνει πολύ δύσκολη την οικονομική βιωσιμότητα και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο απευθύνεται πλέον ξεκάθαρα σε άτομα ή εταιρείες που μπορούν να αναλάβουν υπό μορφή επενδυτή τη διαχείριση της εταιρείας.
Λόγω του ότι, ορισμένοι θεωρούν την εκεί παρουσία του, σαν αποτρεπτική για να βοηθήσουν, αυτός είναι ο λόγος που ξεκαθάρισε στη διάσκεψη-παρουσίαση του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, τη ετοιμότητα α παραδώσει τα κλειδιά, αν βρεθεί ο επενδυτής εκείνος που καλύπτει συγκεκριμένα κριτήρια.
Και όντως, ο Πρόδρομος, είναι όσο ποτέ του έτοιμος να αποχωρήσει αν βρεθεί αυτή η λύση στην εταιρία. Εξυπακούεται όμως, ότι δεν θα αφήσει την ομάδα και να φύγει, αν δεν προκύψουν νέα που αφορούν τη διαδοχή του.


Αναφορικά με την ομάδα και το μέλλον της, σίγουρα επενδύει πολλά στο νέο προπονητή. Όχι γιατί κρατάει μαγικό ραβδί ο Μιλόγεβιτς, όμως φαίνεται να είναι ικανός για να προβεί σε καλύτερη διαχείριση του ρόστερ.
Ο Σέρβος ξεκαθάρισε ότι πιστεύει στην ποιότητα των παικτών του και έστειλε μάλιστα το μήνυμα πως, το ΑΠΟΕΛ μπορεί να φτάσει στην επίτευξη όλων των εγχώριων στόχων, τον ερχόμενο Μάϊο.
Η επιτυχία όμως του Μιλόγεβιτς, συνδέεται και με τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στην ομάδα. Δηλαδή την ανταπόκριση της διοίκησης στις οικονομικές υποχρεώσεις.
Άρα λοιπόν, το οικονομικό και το αγωνιστικό, συνδέονται μεταξύ τους και πλέον το επόμενο βήμα, είναι να βρεθούν χρήματα για να πληρωθούν οι τρέχουσες υποχρεώσεις που αρχίζουν με την καταβολή του μισθού Σεπτεμβρίου και θα συνεχίζονται κάθε μήνα.
Τι σημαίνει όμως αυτό; Ότι κάθε μήνα χρειάζεται ένα χρηματικό ποσό, κοντά στο 1.000.000 ευρώ για να καλύπτει μισθούς και άλλα έξοδα, συν επίσης και τους διακανονισμούς που έγιναν σε παλαιότερες συμφωνίες.
Εύκολο εγχείρημα; Σίγουρα όχι, Για τούτο και έχει σημάνει καμπανάκι ώστε να βρεθεί λύση όσο πιο σύντομα γίνεται. Και μιλάμε για λύση περίπου 9.000.000 ευρώ για να βγει η σεζόν και να μην επηρεαστεί η πορεία της ομάδας.
Αυτό το χρήμα θα πρέπει να ανακαλύψουν στο ΑΠΟΕΛ. Είτε μέσω επενδυτή, είτε μέσω άλλων τρόπων. Γίνεται πλέον αντιληπτό, ότι εισέρχεται σε πολύ κρίσιμη φάση, η λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος και οι επόμενες μέρες ή βδομάδες θα δείξουν αν φανεί φως στον ορίζοντα.

Μιχάλης Παπαγεωργίου