Συνέντευξη στην ιταλική «Gazzetta dello Sport» παραχώρησε ο Αντρές Ινιέστα, ο οποίος συνεχίζει να αγωνίζεται στην Ιαπωνία, φορώντας τη φανέλα της Βίσελ Κόμπε.
Ο άλλοτε θρύλος της Μπαρτσελόνα, εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει στην ομάδα της καρδιάς του από κάποιο πόστο, τονίζοντας ωστόσο πως προς το παρών θα παραμείνει στη χώρα της Ασίας, αφού συνεχίζει να βλέπει τον εαυτό του ως ποδοσφαιριστή.
«Θα συνεχίσω για έναν ακόμα χρόνο στην Ιαπωνία και μετά θα δούμε. Θα ήθελα πολύ να επιστρέψω στην Μπαρτσελόνα, είναι το σπίτι μου. Αλλά δεν ξέρω με ποιον ρόλο. Προπονητής, αθλητικός διευθυντής ή κάτι άλλο. Όπως και να έχει, αυτή την στιγμή συγκεντρώνομαι στο να προπονούμαι σωστά, αφού βλέπω ακόμα τον εαυτό μου σαν ποδοσφαιριστή», ανέφερε o 38χρονος, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην επερχόμενη αναμέτρηση των «μπλαουγκράνα» με την Ίντερ, για την 4η αγωνιστική του Champions League, λέγοντας:
«Είναι σημαντικό να νικήσει η Μπαρτσελόνα για να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες της. Η Ίντερ έχει σπουδαία ομάδα, οπότε θα έχε δύσκολο έργο. Περιμένω από την Μπαρτσελόνα να αναλάβει την πρωτοβουλία και την Ίντερ να κάτσει πίσω, με δεδομένο πως η ισοπαλία θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα για εκείνη. Οι λεπτομέρειες κρίνουν το Champions League αλλά η Μπαρτσελόνα έχει την ευκαιρία να κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός. Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα ήταν πολύ αρνητικό».
Ο Ινιέστα αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα από το 2002 έως το 2018, πραγματοποιώντας μαζί της 674 συμμετοχές, με 57 γκολ και 198 ασίστ!