Δεν θα μπορούσε να προσφέρει η μοίρα καλύτερο “αντίο” για τους Χουάνκαρ και Μπερνάρ Ντουάρτε στο δικό τους “last dance” με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Όχι μόνο γιατί φεύγουν μετά από τέσσερα και δύο χρόνια αντίστοιχα με έναν τίτλο, αλλά γιατί το απίθανο buzzer beater του Γιώργου Βαγιαννίδη στο 90+7′ του τελικού με τον Άρη ξεκινάει από μία υπέροχη, όσο και μαγική δική τους συνεργασία.

Κλειστή ντρίμπλα απ’ τον “Μπέρνι” που ακινητοποίησε όλη την άμυνα του Άρη που περίμενε κάθετη κίνηση, no look πάσα προς τον Ισπανό και σέντρα “ξυραφιά” προς τον Βαγιαννίδη, ο οποίος είχε ήδη μυριστεί όλη την κατάληξη φωνάζοντας “δεύτερο” (σ.σ. πάσα στο δεύτερο δοκάρι) για να την στείλει στον ουρανό των διχτύων του Κουέστα.

Τι ωραίο άθλημα το ποδόσφαιρο πραγματικά, πόσες αναμνήσεις, στιγμές και συναισθήματα “γεννάει”; Σαν τα αγνά και γεμάτα αγάπη δάκρυα του Ισπανού και του Βραζιλιάνου την ώρα της απονομής και της αποθέωσης απ’ τους ίδιους τους συμπαίκτες τους, που τους σήκωσαν στα χέρια και τους ξεπροβόδισαν, όπως τους άξιζε για όσα έδωσαν στον Παναθηναϊκό στη δική τους θητεία κι εποχή.

Και γι’ αυτό κι ο κόσμος του “τριφυλλιού” θα τους έχει και τους δύο για πάντα στην καρδιά του κι ας μην κατάφεραν να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό. Τον τίτλο που όταν θα έρθει θα λυτρώσει μία ολόκληρη “πράσινη” γενιά και μία ολόκληρη εποχή.

Ο Χουάνκαρ πάντως πνευματικά θα είναι πάντα μαζί με το “τριφύλλι” από εδώ και πέρα και σαν έρθει κάποια στιγμή εκείνη η ώρα είναι δεδομένο πως θα το χαρεί με την ψυχή του, σαν να το έχει κατακτήσει ο ίδιος.

Ο Ισπανός μπακ, λίγο πριν σφραγίσει όπως θα έπρεπε τους τίτλους τέλους της τετραετίας του στον Παναθηναϊκό μίλησε εμφανώς συγκινημένος στο SPORT24 και είπε το δικό του “ευχαριστώ” κι “αντίο” προς το κλαμπ και τον κόσμο του “τριφυλλιού”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χουάνκαρ:

-Ο καλύτερος τρόπος για να πεις το δικό σου “αντίο” στον Παναθηναϊκό;

“Βέβαια. Δεν μπορείς να σκεφτείς καλύτερο τρόπο για να αποχαιρετήσεις τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του με μία ασίστ, με το δεύτερό μου Κύπελλο εδώ. Πραγματικά, θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους οπαδούς μας, σε όλους γιατί μου έδωσαν απ’ την πρώτη μέρα πολύ μεγάλη αγάπη. Κι εγώ απ’ την πλευρά μου προσπάθησα να δώσω τα πάντα μέσα στο γήπεδο, μέσα απ’ την καρδιά μου. Κι αυτό που θέλω να πω και να το ξέρετε είναι πως θα σας έχω όλους για πάντα μέσα στην καρδιά μου”.

-Τι κρατάς μέσα σου απ’ αυτά τα 4 χρόνια;

“Είχαμε κάποιες κακές στιγμές, αλλά και πολλές ακόμη top στιγμές. Στιγμές μεγάλης χαράς. Πάντα έλεγα πως όταν είχαμε τον κόσμο στο πλευρό μας, όλα ήταν πολύ πιο εύκολα. Αυτός ο κόσμος αξίζει να έχει και να ζει το καλύτερο”.

-Κατανοώ πως μένει μέσα σου μία μικρή πικρία για το γεγονός πως δεν μπόρεσες να πάρεις ένα πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό. Θα το κυνηγήσει ξανά την επόμενη σεζόν η ομάδα. Θα είσαι πλέον ένας ακόμη φίλος κι οπαδός της;

“Εννοείται. Θα είμαι “πράσινος” για όλη την υπόλοιπη ζωή μου. Θα “ακολουθώ” παντού την ομάδα και την προσπάθειά της και να είστε σίγουροι πως εάν έχω την ευκαιρία να έρθω στην Ελλάδα και να επισκεφθώ το κλαμπ, να επισκεφθώ την ομάδα θα το κάνω. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους σας…”.