Ο «Σούπερ Μάριο» αποτελεί… πόλο έλξης το τελευταίο διάστημα για πολλούς Ευρωπαίους ρεπόρτερ, οι οποίοι αναλύουν τα σενάρια για το μέλλον του και προσπαθούν να εκμαιεύσουν πληροφορίες για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ανέκαθεν, σε κάθε «μεγάλο ραντεβού» του μπάσκετ, ο Χεζόνια είναι και ο… στάνταρντ προορισμός των Ελλήνων δημοσιογράφων, με δεδομένη τη σχέση του με τον Παναθηναϊκό Aktor, αλλά και τη φημολογία γύρω από την επιστροφή του, η οποία δεν «κοπάζει» ποτέ.

Ο Κροάτης φόργουορντ το τριήμερο του Final Four μίλησε σε πολλούς και οι ερωτήσεις που του έγιναν για το μέλλον του ήταν αμέτρητες. Εξίσου πολλές ήταν και εκείνες που αφορούσαν την πιθανή επιστροφή του στο «τριφύλλι». Ο ίδιος απαντούσε ευγενικά πως αυτή δεν είναι η κατάλληλη ώρα για τέτοιες συζητήσεις και τόνιζε πως στον τελικό της “Uber Arena” θα αγωνιστεί φορώντας την εμφάνιση της «βασίλισσας».

«Αλήθεια, είναι κουραστικό για έναν παίκτη να απαντάει συνεχώς στις… ίδιες ερωτήσεις;», αναρωτηθήκαμε και τον πλησιάσαμε. Όπως μας εξήγησε χαμογελαστός: «Όταν κάτι σε ενδιαφέρει και σου αρέσει, όταν σου αρέσει μια κατάσταση, μιλάς για αυτήν», ενώ στην ερώτηση που του κάναμε για την παρουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη στο γήπεδο του τελικού ανέσυρε από το ντουλάπι του παρελθόντος μια ξεχωριστή ανάμνηση μαζί του.

Επιπλέον, έδωσε τη δική του εκδοχή για το “legacy” της Ρεάλ Μαδρίτης και υποστήριξε πως δεν θα πόνταρε ποτέ εναντίον τους, αφού οι Ισπανοί μοιάζουν με… Λερναία Ύδρα.

– Μάριο, είναι κάπως κουραστικό ή βαρετό για εσένα να απαντάς συνεχώς σε όλες αυτές τις ερωτήσεις για το μέλλον σου ή για τον Παναθηναϊκό;

«Όχι δεν είναι, γιατί έχουν να κάνουν με τον Παναθηναϊκό. Αν ήταν για κάποιο άλλο θέμα και με ρωτούσαν συνεχώς το ίδιο πιθανότατα θα το σταματούσα. Όμως, μου αρέσει να μιλάω για αυτό. Μιλάω με πολλούς, με τους συμπαίκτες μου, με οποιονδήποτε.

Όταν κάτι σε ενδιαφέρει και σου αρέσει, όταν σου αρέσει μια κατάσταση, μιλάς για αυτήν. Όπως έλεγα νωρίτερα, ο Παναθηναϊκός αξίζει να βρίσκεται στο Final Four, έκανε εξαιρετική σεζόν. Προφανώς, λοιπόν, υπάρχουν πολλά να πούμε για εκείνους».

– Πώς είναι να εσένα ότι θα παίξεις σε έναν τελικό της Euroleague υπό το βλέμμα του Δημήτρη Διαμαντίδη;

«Θα είναι κάτι εξαιρετικό. Φυσικά, τον είχα γνωρίσει καλά όταν ήμουν στον Παναθηναϊκό, στην Ελλάδα. Όμως, πριν από αυτό τον είχα δει να σηκώνει το τρόπαιο με την πράσινη φανέλα στη Βαρκελώνη. Επομένως, θα είναι ξεχωριστό που δω τόσο εκείνον, όσο και τον Αλβέρτη».

– Πολλοί μιλούν για ένα πιθανό “Last Dance” της Ρεάλ Μαδρίτης. Όμως, ο Μάριους Γκριγκόνις μας είπε νωρίτερα πως δεν υπάρχει “Last Dance” για τη Ρεάλ και αυτό μπορείς να το δεις και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Πώς προσεγγίζετε αυτόν τον τελικό, με δεδομένο πως ο Ρούντι Φερνάντεθ θα αποσυρθεί και ορισμένοι παίκτες θα αποχωρήσουν;

«Κοίτα, αυτή είναι μια ερώτηση περισσότερο για τη διοίκηση της ομάδας…».

– Σε ρωτάω για τη δική σου οπτική ως παίκτης, για το γκρουπ που έχετε, για τις φιλίες σας…

«Τότε όχι, δεν πόνταρα εναντίον μας ή αν είμαι κάπου αλλού δεν θα ποντάρω εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, γιατί πάντα επιβιώνει. Μοιάζει με Λερναία Ύδρα, έχει εννέα κεφάλια, της κόβεις το ένα και βγαίνουν άλλα δύο. Είναι πολύ ξεχωριστό. Είναι εντυπωσιακά και όσα κάνουν στο ποδόσφαιρο. Όμως, αυτό ξεκινάει από την κεφαλή, από τον πρόεδρό μας, μέχρι όλους τους υπόλοιπους. Πρέπει να κάνεις τα πράγματα σωστά. Πρέπει να υπογράφεις τους κατάλληλους παίκτες, ανθρώπους με ποιότητα, για να βρίσκεσαι σε αυτού του είδους τις στιγμές».