Συνέντευξη στην ιταλική ιστοσελίδα «LaViola.it», παραχώρησε ο ατζέντης του Φρανσίσκο Ορτέγκα, Ιγνάσιο Βιλαρίνο.

Αφού αποκάλυψε ότι ο Αργεντινός μπακ του Ολυμπιακού έχει αναρρώσει από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε και είναι διαθέσιμος για τον τελικό του Conference League με τη Φιορεντίνα, χαρακτήρισε πολύ θετική την πρώτη του σεζόν του πελάτη του στην Ευρώπη, ενώ ξεκαθάρισε ότι βρίσκεται στο μεταγραφικό ραντάρ ιταλικών, αλλά και άλλων ευρωπαϊκών ομάδων!

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ο Ορτέγκα έχει αναρρώσει από τον τραυματισμό που υπέστη στο παιχνίδι με την Άστον Βίλα και θα είναι έτοιμος για αυτό τον ιστορικό αγώνα για τον σύλλογο. Ονειρεύεται να κερδίσει τον πρώτο του τίτλο στην Ευρώπη και το γεγονός ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Αθήνα, το κάνει ξεχωριστό».

Για την κλήση του στην εθνική Αργεντινής: «Έκανε μία θετική πρώτη σεζόν στην Ευρώπη, πριν από λίγους μήνες είχε κληθεί στην Εθνική Αργεντινής και το να ολοκληρώσει την περίοδο με έναν ευρωπαϊκό τελικό είναι πολύ σημαντικό για την καριέρα του».

Για την αλλαγή της εικόνας του Ολυμπιακού με την έλευση του Μεντιλίμπαρ: «Είναι φανταστικός για την ομάδα, η αλλαγή φάνηκε αμέσως, το μήνυμα του έφτασε στους παίκτες και πείστηκαν για τις ιδέες του. Αυτός είναι και ο λόγος που μπόρεσαν να ανατρέψουν όλα τα αρνητικά αποτελέσματα φέρνοντας τον Ολυμπιακό στον τελικό του Conference League».