Διεθνής, στα 22 του χρόνια, με σύντομη καριέρα στην Ευρώπη και σοβαρό βιογραφικό. «Βιονικός», δεν λείπει ποτέ, με πολύ καλό ύψος και εξαιρετικό άλμα. Τον λένε Γουίλιαμ Πάτσο και αποτελεί πρωταρχικό στόχο της Λίβερπουλ, για την ενίσχυση της ανασταλτικής της λειτουργίας. Και ας μην έχει σκοράρει ποτέ, την στιγμή που δεν έχει επίσης αφήσει ποτέ ομάδα του με «10» παίκτες!

Η αλήθεια είναι πως θα έχετε διαβάσει και θα έχετε ακούσει αναρίθμητα ονόματα, που πολλοί θεωρούν πως απασχολούν τη Λίβερπουλ το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Είναι απολύτως λογικό. Έφυγε ο Γιούργκεν Κλοπ, διάδοχός του είναι ο Άρνε Σλοτ και «μοιραία», η φιλοσοφία του club αλλάζει. Ο Ολλανδός δεν διέπεται από συναισθηματισμούς με τους «κόκκινους» και συνεπώς, οποιαδήποτε αδυναμία διακρίνει, θα μπει στη διαδικασία να την αλλάξει.

Έχει μπροστά του ένα ολόκληρο καλοκαίρι, για να διαπιστώσει προτερήματα και ελλείψεις. Αλλά προς το παρόν, στα ρεπορτάζ της Λίβερπουλ «παίζει» ιδιαίτερα το σενάριο απόκτησης ενός κεντρικού αμυντικού, με τον Γουίλιαμ Πάτσο της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

Πιθανώς, δεν θα γνωρίζετε πολλά για τον στόπερ από το Εκουαδόρ, ο οποίος είναι στα 22 του χρόνια και έχει ύψος 1.87. Ξεκίνησε από ομάδες της χώρας του, πέρασε εκεί τα πρώτα του επαγγελματικά χρόνια και εν συνεχεία, αποκτήθηκε από την Αντβέρπ.

Πέρυσι το καλοκαίρι, η Άιντραχτ αποφάσισε να δαπανήσει εννέα εκατομμύρια για να τον αποκτήσει και 365 ημέρες μετά, η χρηματιστηριακή του αξία έχει βελτιωθεί κατά δύο εκατομμύρια (έφτασε στα 11). Γρήγορα έγινε απαραίτητος για τους Γερμανούς και οι 33 του συμμετοχές σε 34 παιχνίδια, το αποδεικνύουν. Δεν βρέθηκε στην αποστολή μόνο σε ένα ματς στα μέσα της σεζόν, απέναντι στην Κολωνία, με την ομάδα του να ηττάται με 2-0.

Συνολικά, έχει δώσει κοντά στα 100 παιχνίδια με Αντβέρπ και Άιντραχτ, την στιγμή που φέτος μέτρησε 44 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Και οξύμωρο στατιστικό σε αμφότερα clubs, έγκειται στους αριθμούς του, αναφορικά με τις κόκκινες κάρτες, τα γκολ και τις ασίστ του.

Ας ξεκινήσουμε από το τελευταίο. Έχει καταγράψει δύο ασίστ σε κάθε ομάδα. Από την άλλη πλευρά, δεν έχει σκοράρει ποτέ σε επαγγελματική ομάδα. Και ακόμη πιο εντυπωσιακό; Το γεγονός πως παρότι συζητάμε για έναν δυνατό κεντρικό αμυντικό, δεν έχει αποβληθεί ποτέ. Ούτε με απευθείας κόκκινη, ούτε με δύο κίτρινες, παρότι έχει αντικρίσει 18 στην καριέρα του.

Το βιογραφικό του φαντάζει… σοβαρό. Λέτε; Ίσως. Πάντως τη δεδομένη χρονική στιγμή, η Λίβερπουλ τον κοιτά!