Μπορεί από χθες να υπήρχαν αρκετά δημοσιεύματα που ήθελαν την Λιζ Τρας να βρίσκεται κοντά στο ενδεχόμενο της παραίτησης από τη θέση της Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, όμως πλέον, η απόφαση έχει παρθεί.
Η Λιζ Τρας, που ήταν η 5η Πρωθυπουργός της Αγγλίας τα τελευταία έξι χρόνια, μετά δηλαδή από το δημοψήφισμα για το Brexit, αποχώρησε, και παρότι πρόλαβε σε 44 ημέρες να αλλάξει τέσσερις Υπουργούς Οικονομικών, πλέον αποτελεί παρελθόν.
Με το άκουσμα της εν λόγω είδησης, το twitter των Άγγλων πήρε… φωτιά, με τους δημοσιογράφους του «Νησιού» να συνδυάζουν την πολιτική με το ποδόσφαιρο και να αναζητούν μικρότερες θητείες σε προπονητικούς πάγκους. Σε καίριες δηλαδή θέσεις, οι οποίες αναλήφθηκαν από κάποιους, αλλά η θητεία τους, εν αντιθέσει με τα προγνωστικά, διήρκεσε ελάχιστα.
Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι ο Μπράιαν Κλαφ της Λιντς το 1974, ο οποίος παρέμεινε στον πάγκο της ομάδας για 44 ημέρες. Όσες δηλαδή και η τέως Πρωθυπουργούς του Ηνωμένου Βασιλείου, Λιζ Τρας.


Την ίδια ώρα, στην κουβέντα μπήκε «χιουμοριστικά» και ο Μαρσέλο Μπιέλσα, ο οποίος ήταν προπονητής της Λάτσιο για… δύο μόλις μέρες, πριν από έξι χρόνια, για να φτάσουμε στον Λες Ριντ και τα 8 ματς του στην Τσάρλτον.

Ο Λες Ριντ ανέλαβε βοηθός προπονητή στην Τσάρλτον το 2006 και όταν ο προπονητής της ομάδας, Ίαν Ντόουϊ, αποχώρησε, τότε η τεχνική ηγεσία πέρασε στα χέρια του. Παρέμεινε για έξι εβδομάδες, μέτρησε 6 ήττες, μία νίκη επί της Μπλάκμπερν και μία ισοπαλία σε 8 ματς και σηματοδότησε την πιο γρήγορη απόλυση προπονητή στην ιστορία της Premier League!

Κάπως έτσι, η Λιζ Τρας αποτελεί πρώτο θέμα συζήτησης αυτή την στιγμή στην Αγγλία. Είτε συνδυάζεται με το ποδόσφαιρο, είτε η κουβέντα περιορίζεται μόνο στο έργο της, η πρώην Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου είναι στο επίκεντρο. Και πλέον, έχοντας ξεπεράσει τον Μπιέλσα, έχοντας μείνει για 3 ημέρες περισσότερες από τον Λες Ριντ, αλλά και έχοντας ισοφαρίσει τον Μπράιαν Κλαφ!