Τρένο η Λάτσιο, πέρασε και από τη Φλωρεντία και βρέθηκε μόλις στο -3 από την κορυφή. Οι «λατσιάλι» κέρδισαν με 4-0 τη Φιορεντίνα και μετρούν πλέον τέσσερις σερί νίκες.
Στο 4ο λεπτό ο Κουαμέ άνοιξε δεξιά στον Γιόβιτς που έκανε το σουτ και είδε τον Προβεντέλ να σώζει ενώ στο 6’ ο κίπερ της Λάτσιο είπε όχι και  σε σουτ του Ικονέ.
Τελικά στο 11’ μετά από κόρνερ του Τζακάνι από αριστερά, ο Βεσίνο με γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έκανε το 0-1.
Στο 21’ το σουτ του Ικονέ από το ύψος του πέναλτι, σταμάτησε στο πλαϊνό δίχτυ και στο 25’ ο Σάβιτς σήκωσε για τον Σάβιτς και ο Τζακάνι με πανέμορφη γυριστή κεφαλιά έκανε το 0-2. Στο 37’ οι Γιόβιτς, Μαντραγκόρα και Μποναβεντούρα άλλαξαν πανέμορφα αλλά ο Σέρβος αστόχησε στο τέλος από ιδανικό σημείο.
Στο 45’ το σουτ του Μαντραγκόρα τράνταξε το δοκάρι του Προβεντέλ ενώ στο επόμενο λεπτό ο κίπερ της Λάτσιο έσωσε μετά από κεφαλιά του Μαρτίνες.
Στο 46’ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Λάτσιο, ο Προβεντέλ έκανε κακή έξοδο αλλά ο  Μαρτίνες αστόχησε από κοντά και στο 54’το πλασέ του Ιμόμπιλε σταμάτησε στο δοκάρι του Τεράτσιανο. Στο 67ο λεπτό η κεφαλιά του Γιόβιτς έφυγε μόλις έξω και στο 80’ ο Τεράτσιανο σταμάτησε στο πλασέ του Ιμόμπιλε. Ωστόσο στο 85’ μετά από γέμισμα, ο Ιμόμπιλε βρέθηκε στην περιοχή των «βιόλα» έσπασε όμορφα στον Αλμπέρτο κι εκείνος με σουτ από το πέναλτι διαμόρφωσε το 0-3.
Στο 90′ η λόμπα του Γκονθάλεθ έφυγε μόλις έξω και στην επόμενη φάση ο Σάβιτς κατέβασε στην περιοχή της Φιορεντίνα, πάτησε στον Ιμόμπιλε κι εκείνος με πλασέ από κοντά έκανε το 0-4.
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τεράτσιανο, Μπιράγκι, Μαρτίνες, Ντοντό, Ιγκόρ (59’ Μιλένκοβιτς), Μποναβεντούρα (72’ Μαλέχ), Μαντραγκόρα, Άμραμπατ (59’ Μπαράκ), Ικονέ (46’ Νίκο Γκονθάλεθ), Γιόβιτς, Κουαμέ (72’ Σαπονάρα)
ΛΑΤΣΙΟ:  Προβεντέλ, Λατσάρι, Πάτρικ, Ρομανιόλι, Μάρουσιτς (72’ Χισάι), Σάβιτς, Μάρκος Αντόνιο (62’ Λουίς Αλμπέρτο), Βεσίνο, Άντερσον (79’ Πέδρο), Τζακάνι (79’ Καντσέλιερι), Ιμόμπιλε

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ