Όταν έγινε η κλήρωση ελάχιστοι ήταν αυτοί που δεν έλεγαν ότι ο Απόλλωνας θα προκριθεί από τον όμιλο του στο Conference League είτε πρώτος, είτε δεύτερος και στο τέλος… κατάντησε να παλέψει στην τελευταία αγωνιστική για να αποφύγει την τελευταία θέση (την αποφεύγει με νίκη ή ισοπαλία).
Το ποδόσφαιρο μας έχει διδάξει για άλλη μια φορά ότι στην Ευρώπη δεν υπάρχουν εύκολα ματς, με τους «γαλάζιους» να παίρνουν ένα πολύ καλό μάθημα.
Στο ερώτημα αν μπορούσαν τουλάχιστον για την 2η θέση και τα νοκ-άουτ της διοργάνωσης, η απάντηση είναι «ναι».
Ακόμα και στο τελευταίο παιχνίδι στην Σλοβακία η ομάδα έδειξε στο δεύτερο ημίχρονο όταν ρίσκαρε ο Καταλά ότι μπορούσε για περισσότερα πράγματα.
Αν δεν δεχόταν ένα γκολ που μπαίνει στις 100 φορές και ρίσκαραν νωρίτερα ίσως να ήταν αλλιώς τα πράγματα αλλά με το «αν» στο ποδόσφαιρο δεν πας πουθενά.
Η ουσία είναι μία…
Ο Απόλλωνας θα παίξει με την Βαντούζ στο ΓΣΠ και θα αποχαιρετήσει την Ευρώπη.
Η ευκαιρία να βρεθεί η ομάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της σε νοκ-άουτ ευρωπαϊκής διοργάνωσης χάθηκε και πλέον η προσπάθεια εστιάζεται αποκλειστικά στο πρωτάθλημα και την διατήρηση των σκήπτρων.
Όσον αφορά τις επιλογές του Καταλά, φάνηκε ότι είχε στο μυαλό και το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ την ερχόμενη Κυριακή, ενώ πρέπει να σταθούμε και σε κάποιους ποδοσφαιριστές που είναι «χαμένοι».
Ο Νταμπό και ο Ντιγκινί μπήκαν στο ματς (με κάποιους άλλους) για να το γυρίσουν αλλά ήταν και πάλι σκιά του εαυτού τους. Αν… έμπαιναν και αυτοί στο πετσί του ματς, με το αγωνιστικό ανέβασμα της ομάδας θα μπορούσε να γίνει κάτι. Ο Ζράντι μπήκε εφτά λεπτά και λόγω μιας απερισκεψίας αποβλήθηκε. Σε άλλα ματς μπαίνει και βγαίνει τραυματίας, αυτή την φορά άλλος ήταν ο λόγος.
Μπορεί να ακούγεται σα αυτά κάποιον λίγο έντονη η κριτική αλλά μιλάμε για ποδοσφαιριστές που ξέρουμε τις δυνατότητες τους, άγνωστοι δεν είναι και στην καλή τους μέρα παίρνουν παιχνίδια μόνοι τους.
Μέσα στην σεζόν 2022-2023 δεν είχαν ακόμα καλή μέρα.