Ούτε βαθμό δεν κατάφερε να πάρει πέρσι το ΑΠΟΕΛ στους δύο αγώνες με τον Απόλλων στο Τσίρειο αφού μέτρησε ισάριθμες ήττες με προπονητή τον Σωφρόνη Αυγουστή και με εντελώς διαφορετικό ρόστερ σε σχέση με το φετινό.
Η πρώτη περσινή αναμέτρηση των δύο ομάδων ήταν για την 3η αγωνιστική. Το ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε 1-0 με γκολ του Ανδρέα Καρώ στο 2’ και ο Απόλλων ισοφάρισε στο 8΄με τον Ζράντι και προηγήθηκε 2-1 στις καθυστερήσεις του α΄ημιχρόνου με αυτογκόλ του Λούκας Σόουζα.
Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα που έφερε και την 3η σερί ήττα των «γαλαζοκιτρίνων» στο πρωτάθλημα.
Στον αγώνα που διεξήχθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2021 το ΑΠΟΕΛ αγωνίστηκε με τους ακόλουθους ποδοσφαιριστές.
Σκουφέτ, Τσεπάκ, Καρώ, Σάντος (45+5′ Σάβιτς), Γουίλερ (68′ Σαμπάλα), Νατέλ, Νταουσβίλι (68′ Λουντέμο), Σόουζα, Οκριασβίλι, Ντανίλο (46′ Μάγκλιτσα), Κβιλιτάια (78′ Γεωργίου)


Η 2η επίσκεψη του ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο ήταν στις 8 Μαΐου 2022 τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος των πλέι οφ.
Ο Απόλλων ήταν στην 1η θέση με δυο επιπλέον βαθμούς από το ΑΠΟΕΛ που ήταν στη 2η θέση και χαρακτηρίστηκε ντέρμπι τίτλου.
Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή ξεκίνησε καλύτερα και έχασε κλασικές ευκαιρίες για να προηγηθεί στο σκορ όμως ο Απόλλων στην πρώτη του ευκαιρία άνοιξε το σκορ στο 20΄με τον Πίττα και στο 30΄έγινε το 2-0 με το Μαυρία.
Στο 61΄ο Σατσιάς μείωσε 2-1, στο 72΄ο Γιάνκα έκανε το 3-1 και ο Οκριασβίλι μείωσε 3-2 στο 75’ που ήταν το τελικό αποτέλεσμα.
Ο Σωφρόνης παράταξε το ΑΠΟΕΛ με τους ακόλουθους ποδοσφαιριστές
Μιχαήλ, Πέδρο, Σαμπάλα, Καρώ, Βινίσιους, Σόουζα, Σατσιάς (83′ Ντανίλο), Σαρφό (89′ Γεωργίου), Θεοδώρου (56′ Ντονγκαλά), Νατέλ (56′ Οκριασβίλι), Μάγκλιτσα (83′ Εφραίμ).
Αναλύοντας τους παίκτες που αγωνίστηκαν στα δύο ματς, είναι ευδιάκριτες οι πολλές αλλαγές στο φετινό ρόστερ και έχει ενδιαφέρον να δούμε, πως οι γαλαζοκίτρινοι θα εμφανιστούν την Κυριακή το βράδυ στο Τσίρειο και αν καταφέρουν να αλλάξουν την προϊστορία που τα τελευταία χρόνια είναι ε βάρος τους με αντίπαλο τον Απόλλων, εκτός έδρας.