Ο Κώστας Σακκάς μίλησε στην ιστοσελίδα μας για το μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ (22-10/20:00)και ΑΕΚ, τονίζοντας, μέσα σε άλλα πως οι γαλαζοκίτρινοι έχουν ελαφρύ προβάδισμα απέναντι στους κιτρινοπράσινους λόγω έδρας. Υπογράμμισε επίσης, πως δεν είδε ακόμα τα στοιχεία του Μιλόγεβιτς στο ΑΠΟΕΛ.
Αναλυτικά:
Αρχικό σχόλιο:
«Η ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό έκανε πολύ καλό 1ο ημίχρονο. Αναπτύσσεται πολύ ορθολογικά. Βελτίωσε πράγματα από τους προηγούμενους αγώνες της όμως, στην επανάληψη με κάποια πράγματα που έδειξε προβληματίστηκα. Πρέπει οπωσδήποτε να βελτιώσει αυτά τα κενά διαστήματα που έχει. Όσον αφορά το ΑΠΟΕΛ με την αλλαγή του προπονητή πρέπει να αρχίσει να δείχνει κάποια πράγματα και να διορθώσει κάποια στοιχεία. Εγώ προσωπικά ακόμα δεν είδα να το κάνει αυτό ο κύριος Μιλόγεβιτς αλλά ας μην ξεχνάμε πως μόνο δύο αγώνες βρίσκεται στον πάγκο. Ενάντια στον Ακρίτα, έβγαλε ξανά κάποιες αδυναμίες όμως θεωρώ πως στο τέλος ήταν ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα που θα βοηθήσει την ομάδα. Ναι μεν δεν έχει πάρει νίκη ακόμα στο ΓΣΠ, όμως έκανε πολύ καλά ματς».
Για το που θα κριθεί η αναμέτρηση: «Την προηγούμενη αγωνιστική, η ΑΕΚ έβαλε τον Τρισκόφσκι στην κορυφή και τον Άλτμαν πίσω του και νομίζω αυτό θα είναι το κλειδί. Ο Ισραηλινός ήταν πολύ γρήγορος και θα δυσκολέψει το ΑΠΟΕΛ καθώς παρουσιάζει κάποια προβλήματα στην ταχύτητα και στο τρανζίσιον. Επιπλέον, η ΑΕΚ είναι πολύ καλή στις αντεπιθέσεις και έτσι θα το πάει στο ΓΣΠ. Οι γαλαζοκίτρινοι πιστεύω, πως θα αγωνιστούν όπως με τον Ακρίτα. Θα θέλουν να έχουν την μπάλα και να κάνουν το δικό τους παιχνίδι».
Για το που δίνει το πλεονέκτημα: «Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς. Αμφίροππο που δεν χωρά προβλέψεις. Παρόλα αυτά θα δώσω ένα ελαφρύ προβάδισμα στο ΑΠΟΕΛ λόγω της έδρας του, γιατί όπως είπα και πριν έκανε πολλά καλά ματς αν και δεν ήρθαν οι νίκες».
Τι προσπαθεί να βελτιώσει ο Μιλόγεβιτς στο ΑΠΟΕΛ: «Το κυριότερο στοιχείο που προσπαθεί να βάλει στο παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ είναι οι κάθετες πάσες, χρησιμοποιώντας περισσότερο τον Σαρφό. Ωστόσο, υστερεί ακόμα το ΑΠΟΕΛ σε αυτό το κομμάτι αφού οι επιθετικοί του και οι ακραίου του δεν έχουν «ενωθεί» με αυτό το κάθετο παιχνίδι. Ο Κβιλιτάια δεν είναι στην καλύτερη του κατάσταση, ενώ στα άκρα ακόμα ψάχνεται. Παίκτες όπως οι Εφραίμ, Μπλουμ, Δώνης, Ντογκαλά, πρέπει να αρχίσουν να δίνουν περισσότερες βοήθειες».

Θράσος Δημητρίου