Ας το πάρουμε από την… ανάποδη. Τι θα σήμαινε για την Ομόνοια να μην νικούσε για 2η συνεχόμενη αγωνιστική, σε ένα ματς που προηγήθηκε με 2-0; Ο καθένας μπορεί να κατανοήσει τι θα λεγόταν αυτή τη στιγμή-δικαιολογημένα-σε μία τέτοια περίπτωση.
Γυρίζοντας λοιπόν το νόμισμα από την άλλη όψη, γίνεται αντιληπτό τι σημαίνει για τους πράσινους η νίκη επί της ΑΕΚ. Μια νίκη-χρυσάφι για την Ομόνοια, που της δίνει τους πρώτους τρεις βαθμούς στο πρωτάθλημα, λίγο χρόνο και ψυχολογία.
Η ομάδα του Νιλ Λένον ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο, παρότι πέτυχε νωρίς το δεύτερο γκολ, κατέβασε ταχύτητα. Η αντίδρασή της μετά το 2-0 δεν ήταν σωστή, έγιναν ατομικά λάθη (κυρίως απ’ τον Γιούστε στην άμυνα), σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε η κλάση του Φαμπιάνο για να μην δεχθεί και τρίτο γκολ, ωστόσο η ποιότητα του Παπουλή της έδωσε τη δυνατότητα να αποχωρήσει νικήτρια από το ΓΣΠ.
Επιστρέφοντας στα κέρδη της, δεν είναι μόνο τα όσα παραπάνω αναφέραμε. Η επιστροφή του Κούσουλου στην αγωνιστική δράση είναι το σημείο αναφοράς του αγώνα, όπως επίσης και του Λοΐζου μετά τα όσα διαδραματίστηκαν, αλλά και το ντεμπούτο του Ανσαριφάρντ…

Ανδρέας Βεντούρης