Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου παρουσιάζει επίσημα τον νέο ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Ανδρών Τιμούρ Κετσπάγια.

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΑΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ… 

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΜΑ: «Να σας ευχαριστήσω και να σας καλωσορίσω στην παρουσίαση. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ανέδειξε πολλούς Κύπριους ποδοσφαιριστές και τους έκανε μέλη της Εθνικής Κύπρου. Είχε δουλέψει στην Εθνική Γεωργίας και ξέρει πως είναι να προπονείς την Εθνική.  Επιλέξαμε τον Τιμούρ γιατί πιστεύουμε ότι μπορεί να δώσει αυτό που θέλουμε στην ομάδα μας. Γυρίζουμε σελίδα, βλέπουμε μπροστά και είμαστε πεπεισμένοι πως έρχονται καλύτερες μέρες για την Εθνική μας, καλωσορίζω τον Τιμούρ και να του πω ότι θα είμαστε δίπλα του. Με την ευκαιρία, εύχομαι καλή επιτυχία στις ομάδες που αρχίζουν αύριο την πορεία τους στην Ευρώπη».

Γιατί επιλέγηκε ο Τιμούρ; «Ο έρωτας που υπήρχε με τον Τιμούρ κρατάει από πολύ παλιά. Τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τον γάμο. Η θέληση του Τιμούρ να αναλάβει την Εθνική ομάδα δείχνει πόσο πιστεύει και θέλει να δουλέψει για να φτάσουμε στον επιθυμητό στόχο. Χρειάζεται ο χρόνος να περάσει ο προπονητής τη δική του κουλτούρα και νοοτροπία».

Για την κριτική που έκανε ο Τιμούρ και ο… τσακωμός τους: «Ο Τιμούρ πάντα το έκανε δημόσια και όχι πίσω από κλειστές πόρτες. Όταν ήμουν παράγοντας στην ΕΝΠ τσακωθήκαμε με τον Τιμούρ. Έτυχε να ταξιδέψουμε και μαζί δίπλα δίπλα και να μην μιλάμε. Τώρα έχουμε μία επιλογή μαζί, την Εθνική Κύπρου. Είναι η καλύτερη επιλογή, θα είμαστε δίπλα του και δεν θα τσακωθούμε».

Για τα λάθη που έγιναν με Βάλεμ και Κωστένογλου: «Όταν ήρθε ο κ. Κωστένογλου και νικήσαμε τη Σλοβενία πήρατε όλοι Κυπιρακή σημαία! Μετά για κάποιους λόγους δεν ήρθαν τα επιθυμητά λάθη. Πρέπει να βγαίνω δηλαδή συνέχεια και να λέω mea culpa; Θέλουμε τη βοήθεια σας για να έρθει πίσω ο κόσμος και να αγκαλιάσει την προσπάθεια. Δεν είμαστε εδώ για να πούμε ότι έγινε – έγινε, αλλά για μια νέα αρχή». 

ΟΜΙΛΙΑ ΤΙΜΟΥΡ ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ: «Ζω 30 χρόνια στην Κύπρο και αυτό είναι πλεονέκτημα. Πιστεύω αυτή την ομάδα. Πιστεύω πως μπορούμε να τα πάμε καλύτερα από τα τελευταία χρόνια. Ξέρω τις απαιτήσεις του κόσμου και γιατί όχι να πετύχουμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει μέχρι τώρα. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα. Χρειαζόμαστε τους φιλάθλους. Γνωρίζω ότι περιμένουν το αποτέλεσμα αλλά για να έρθουν τα αποτελέσματα, πρέπει να είναι δίπλα μας, να τους έχουμε συμπαραστάτες».

Τι πρέπει να αλλάξουμε στην Εθνική: «Πρέπει να αλλάξουμε τη νοοτροπία, οι παίκτες να μην έρχονται για να περνούν την ώρα τους. Δεν είναι εύκολο να αλλάξεις πολλά πράματα. Στις ομάδες δεν συμμετέχουν Κύπριοι. Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να έχουν οι Κύπριοι περισσότερες συμμετοχές, αλλά δεν σημαίνει ότι επειδή είναι Κύπριοι πρέπει να παίζουν».

Γιατί επέλεξε την Εθνική και για το τραγούδι «no one like you (κανένας σαν εσένα)» που έβαλε η ΚΟΠ: «Στην μέχρι τώρα παρουσία μου, δεν μου αρέσει να μιλώ για μένα. Έχουμε δείξει επιτυχίες εκεί που δουλέψαμε. Στόχος μου είναι να πετύχω στην Εθνική ομάδα. Δεν έρχομαι εδώ επειδή βρήκα μία δουλειά. Πιστεύω σε αυτή την ομάδα «Όταν ήμουν στην Ανόρθωση ονειρευόμουν να παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όνειρο έχω και με την Εθνική».

Για τον Ρομπέρζ και τον Κορέια: «Ο Ρομπέρζ έχει γίνει Κύπριος και με την εμπειρία του θα μας βοηθήσει. Θέλει να παίξει στην Εθνική ομάδα και είναι ευχάριστο. Δεν έχω κάποιο νεότερο όσον αφορά τον Κορέια».

Εάν θα μεταδώσει το πάθος του στην Εθνική, όπως έκανε στις ομάδες που εργάστηκε: «Εντάξει, δεν θα χρειαστεί να σπαταλήσω το πάθος κάθε μέρα. Θα έχω μόνο λίγες μέρες. Εντάξει, δεν θα πάω πάθος. Τις περισσότερες φορές το πρόβλημα είναι οι ομάδες. Εμείς θέλουμε τους ποδοσφαιριστές να έρχονται εδώ και να τα δίνουν όλα».

Για την κριτική που έκανε στην ΚΟΠ: «Όταν έβγαινα και τα έλεγα αυτά ήταν για να πάει μπροστά το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Δεν ζήτησα κάτι για εμένα. Πάντα θα λέω τη γνώμη και αυτό θα συνεχίσω να κάνω».

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

https://balla.com.cy/2022/09/07/timoyr-to-kati-parapano-to-provlima-kai-i-kritiki/

https://balla.com.cy/2022/09/07/koymas-i-epilogi-toy-timoyr-kai-to-mea-culpa/