Ο Τσέντομιρ Γιανέφσκι έχει αρκετή δουλειά μπροστά του και κυριολεκτικά κάθε λεπτό είναι πολύτιμο. Η εικόνα της ΑΕΛ μέχρι στιγμής είναι απογοητευτική χωρίς να σου αφήνει ελπίδα για κάτι καλύτερο.
Οπόταν για να αλλάξει αυτό χρειάζεται αρκετό overtime από τον Σκοπιανό τεχνικό και χρόνο, για να σωθεί ότι σώζεται από την φετινή χρονιά.
Το πρώτο πράγμα που θα δώσει βάρος ο νέος τεχνικός της ομάδας είναι η ψυχολογία και η χαμένη αυτοπεποίθηση της ΑΕΛ. Δύο τομείς που χρειάζεται η ομάδα να αλλάξει άμεσα αφού με χαμηλή ψυχολογία και χωρίς αυτοπεποίθηση τίποτε δεν μπορεί να λειτουργήσει, όσο καλά και αν στηθεί η ομάδα όσο καλά και αν αγωνιστεί.
Το επόμενο είναι και το προφανές, να βρει ο καθένας τον ρόλο του στην ομάδα. Η ΑΕΛ μέχρι τώρα λειτουργούσε, χωρίς να ξέρει ο κάθε ποδοσφαιριστής τι πρέπει να κάμει στο παιχνίδι μέσα.
Από εκεί και μπρος η τακτική και το πλάνο ακολουθούν που πρέπει να μπουν στο παιχνίδι της ομάδας και για να δέσει σε πρώτη φάση το σύνολο της ομάδας.
Τα θέματα είναι αρκετά μια σαφώς δεν μπορούν να λυθούν όλα σε μια ημέρα και θα πρέπει η ομάδα να τα επιλύει ένα-ένα. Όσο τα θέματα της ΑΕΛ λύνονται τόσο η ομάδα θα παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης στο παιχνίδι της.

 

Μιχαήλ Αριστείδου